«Det var umulig å være der»

En lastebil lastet til randen med folk og bagasje svinger inn på verkstedet i Ingusjetias hovedstad Nazran. De er flyktninger som har prøvd å returnere til Tsjetsjenia, men som igjen er flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NAZRAN: De åtte menneskene på lastebilen vet godt hvor de skal. De har prøvd å bo i Tsjetsjenia i seks uker, men hver dag kunne noen fortelle om maskerte menn som kom om natta og henrettet naboer. Nervene holdt ikke, familiene Adizov og Mezjidov er på flukt igjen og «hjemme» i Nazran.

Utslitte, men lettet laster de av det de eier og har: Noen tynne sponplater, sekker med pledd og klær, og noen kasser med kjøkkenutstyr. De kommer til venner, som har vært naboer etter flere år som flyktninger i naborepublikken , Ingusjetia.

Hjem til garasje

- Ja, her er vi. Se på vårt lille rom, sier Natasja Adizov, og slår oppgitt ut med armene. Hun flytter inn i garasjen til søsterens familie.

Noen hundre flyktninger bor på et bilverksted. Her er deler av smørehallen og noen garasjer innredet som rom for flyktninger fra Tsjetsjenia.

Sponplatene kommer godt med for å isolere de små rommene, nå som vinteren står for døra.

- Det var umulig å være der. Om natta sitter vi bare og venter på at de maskerte mennene skal komme. Ungene får ikke sove, forteller Natasja, som sier de maskerte mennene sier dette er straffen for terroren i Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer