Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det var underholdning for politiet

Ukrainsk politi beklager nakenhåning av aktivisten Mikhail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bilder og videoer fra demonstrasjonene i Ukrainas hovedstad viser både voldelige demonstranter og politi som skyter mot aktivister og mishandler dem under arrestasjoner.

President Viktor Janukovitsj snart være i ferd med å miste kontrollen i halve Ukraina. By etter by har i løpet av dagen i dag blitt tatt over av opposisjonen.

I går ble det spredd en video som viser at opprørspoliti mishandler en naken demonstrant.

Beklager Det er rundt ti minusgrader i Kiev og mannen ble tvunget til å stå ute i kulda og nærmest posere for politifolk som tok bilder og lo av mannen.

Nå beklager Ukraina fra offisielt hold. I en pressemelding fra Innenriksministeriet og politiet vedkjenner de seg innholdet i videoen og de beklager.

- Innenriksministeriet beklager først og fremst handlingene til menneskene i politiuniform som opptrer i videoen av den nakne mannen som er spredd i media, heter det i pressemeldingen.

- Underholdning Myndighetene skal nå granske episoden.

- Vi skal finne ut hvor og når dette skjedde. Vi skal finne hvem som står bak og omstendighetene dette ble filmet i, står det i pressemeldingen.
Den nakne mannen heter Mikhail Havryljuk.

På en pressekonferanse mannen holdt etter episoden for to dager siden sa han at han hjalp andre sårede aktivister da politiet rykket fram og løp etter dem. Han fortalte at han ble paralysert av en sjokkgranat før han ble anholdt.

- De tok tak i meg, kastet meg i bakken og begynte å slå. Deretter tråkket de meg på hodet, mens de tok bilder av meg, sa han, ifølge liga.net.

- Det var underholdning for dem.

Havryljuk fortalte videre at noen politimenn forsøkte å stanse mishandlingen, men at flesteparten var med.

Hylles som helt Som man ser i videoen ble mannen til slutt dyttet om bord i bussen.

- Jeg ble kjørt til politistasjonen. Der ble jeg hentet av en ambulanse og kjørt til sykehus, sier han og forteller at han til slutt ble hentet av Automaidan, som er en del av Euromaidan, men som bidrar med blant annet logistikk, transport og veisperringer.

Mannen hylles nå som en helt i Ukraina.

Det er fortsatt uklart hvorfor mannen  var naken, og hvorfor han ble bedt om å strippe til bare sokkene i Kiev-kulda.

Mens politiet hevder at alle arrestanter de har sett kaste molotov cocktails må strippes i frykt for at klærne deres også kan være dynket i brennbart materiale, og at de ikke skal tenne på seg selv når de tas ombord i politibussene, mener demonstrantene at strippingen er en hevnaksjon fra politiets side.

Hele Norges coronakart