NY SOMMERLEIR: Leirstedet Gulsrud ligger 11 kilometer fra Vikersund og 63 kilomenter fra Oslo. Her regner AUF med å samle om lag 1000 medlemmer til den første nasjonale sommerleieren i ungdomspartiets regi etter 22. juli 2011. Foto: AUF
NY SOMMERLEIR: Leirstedet Gulsrud ligger 11 kilometer fra Vikersund og 63 kilomenter fra Oslo. Her regner AUF med å samle om lag 1000 medlemmer til den første nasjonale sommerleieren i ungdomspartiets regi etter 22. juli 2011. Foto: AUFVis mer

- Det var vanskelig for oss å arrangere noe i fjor, men i år føler vi oss klare

Her er den nye AUF-sommerleiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang etter 22. juli 2011, arrangerer AUF i år en nasjonal sommerleir for sine medlemmer. Det vil skje første uka i juli på Gulsrud - et leirsted som ligger en drøy mil fra Vikersund, rett ved Tyrifjorden.

- Det er et flott sted, og det blir lett for oss å arrangere sommerleir der, sier Eskil Pedersen til Dagladet.

- Vi har hatt et ønske i organisasjonen i lang til om at vi må tilbake til rutinene vi har hatt med sommerleir. Det har vært det som har vært det aller viktigste i AUF i løpet av et år. Det var vanskelig for oss å arrangere noe i fjor, men i år føler vi oss klare, fortsetter han.

Pedersen anslår at om lag 1000 AUF-medlemmer vil delta på arrangementet.

FOKUS PÅ SIKKERHET: Eskil Pedersen ser fram til å arrangere ny sommerleir på Gulsrud i juli. Han forteller at arrangementete vil ha stort fokus på trygghet for deltakerne.


 Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
FOKUS PÅ SIKKERHET: Eskil Pedersen ser fram til å arrangere ny sommerleir på Gulsrud i juli. Han forteller at arrangementete vil ha stort fokus på trygghet for deltakerne. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

- Det blir vår største samling på lang tid, og et arrangement som vil handle om politikk og å lære om politiske saker, men også det å få nye venner, spille musikk eller fotball. Samtidig blir det vår valgkamp-kick off.

Fokus på sikkerhet Pedersen understreker at sikkerheten rundt arrangementet vil få stort fokus,og at det er viktig at arrangementet blir og oppleves som trygt.

- Vi vil ha stort fokus på trygghet og sikkerhet med helsepersonell- og sikkerhetsberedskap til stede. Vi er opptatt av at det skal være en lav terskel for å delta, og vil tilrettelegge for medlemmenes ulike behov.

- Noen vil kanskje bare være der én dag, eller komme på et dagsbesøk, og vi må legge til rette for at det blir hyggelig også for dem. Vi respekterer selvfølgelig også at noen kanskje ikke vil delta i det hele tatt. Her må vi gi hverandre den tida vi trenger, sier han.

- Gleder du deg?

 VED TYRIFJORDEN: Gulsrud Leirsted ligger ved Tyrifjorden.  Dette bildet er fra i fjor, da Røde Kors Ungdom arrangerte sin landsleir på her. Foto: Røde Kors Ungdom
VED TYRIFJORDEN: Gulsrud Leirsted ligger ved Tyrifjorden. Dette bildet er fra i fjor, da Røde Kors Ungdom arrangerte sin landsleir på her. Foto: Røde Kors Ungdom Vis mer

- Ja, jeg gleder meg. Jeg tror det blir en flott følelse å komme dit og holde åpningstale på ny sommerleir, og jeg tror mange andre gleder seg også.

- En viktig avgjørelse Samtidig erkjenner han at det også kan vekke vonde minner både for ham selv og de andre deltakerne med en ny nasjonal sommerleir - sett i lys av hva som skjedde på Utøya.

- Selvfølgelig gjør vi oss tanker rundt det å arrangere sommerleir på nytt etter det vonde vi opplevde 22. juli. Savnet av dem som ikke er her lenger og vissheten om det som skjedde, vil være der. Alt vi gjør første gang etter 22. juli blir litt spesielt. Og alle i hele landet vil gjøre seg tanker om en ny sommerleir i vår regi. Men for hver gang vi gjør noe igjen for første gang blir ting bedre og mer normalisert.  

- Har det vært en vanskelig avgjørelse ?

- Det har vært en viktig avgjørelse å ta, som det har vært knytta mange følelser til. Mange har tatt til orde for ny sommerleir, og da uten spørsmålstegn, men med utropstegn.

Utøya - ikke aktuelt Det har ifølge Pedersen ikke vært aktuelt å holde noen sommerleir på Utøya i år.

 - FLOTT:  - Det er et flott sted, og det blir lett for oss å arrangere sommerleir der, sier Eskil Pedersen til Dagladet.
- FLOTT: - Det er et flott sted, og det blir lett for oss å arrangere sommerleir der, sier Eskil Pedersen til Dagladet. Vis mer

- Vi drar ikke tilbake dit før nye Utøya står klart. Det blir annerledes å være på et nytt sted, men vi tror det blir veldig fint, sier han.

Samtidig sier Pedersen at han ikke utelukker at enkelte vil være skeptiske til en ny sommerleir i AUFs regi.

- Vi respekterer at dette ikke er noe alle ønsker. Det viktigste for meg er imidlertid hensynet til AUF og medlemmene våre, og for mange er det en stor glede å delta på sommerleir, sier han og legger til:

- Dette skal bli en positiv opplevelse for alle - en tradisjonell sommerleir med alt det politiske og sosiale det innebærer, som besøk av statsministeren og andre politiske ledere.

I JULI: AUF vil arrangere sommerleiren på Gulsrud første uka i juli i år.
I JULI: AUF vil arrangere sommerleiren på Gulsrud første uka i juli i år. Vis mer
TRE BYGNINGER: Gulsrud består av tre bygninger. Foto: AUF
TRE BYGNINGER: Gulsrud består av tre bygninger. Foto: AUF Vis mer