- Det var vår dag i dag

Oslo-mannen Øivind Grøstad og spillelaget hans sopte med seg hele kassa i V75-spillet på Momarken travbane i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anført av Grøstad, sikret laget seg over 13 millioner kroner da Spang Best stakk mulen først over mål i det siste løpet. Storfavoritten Spikeld galopperte seg bort, og dermed kan det hardtsatsende spillelaget se framtida lyst i møte.

- Det har vært noen veldig tunge måneder for spillelaget vårt. Vi fikk hele potten i mars 1999, men etterpå har det gått utforbakke.

Vi satser 40.000 kroner i uken i V75-spillet, og med den motgangen vi har hatt den siste tiden, hadde vi tapt et sjusifret beløp før i dag, sier Grøstad. Spillelaget hans har ti deltakere.

- Det var derfor helt herlig at vi fikk full klaff, men jeg er den første til å innrømme at vi hadde flaks. Vi hadde banker på Mr. Catch Driver som vant på målfoto, og i det siste løpet var Spang Best bare centimetre før Dalar. Jo, det var vår dag i dag.

Sjur Rappen en storskrell

Hesten som først og fremst sørget for storutbetaling til spillelaget, var 11.-valget Sjur Rappen i det fjerde løpet. Hesten ble styrt til tet etter 500 meter, og etterpå hadde han full kontroll.

- Det var ikke jeg som hadde gjort hesten til 11.-valg. For meg kom ikke seieren like overraskende som for spillerne, sa vinnerkusken Jan Roar Mjølnerød etter triumfen.

I det første løpet ble tredjevalget Gemma servert et perfekt løp av sin kusk Morten M. Ottersen. Hoppa spurtet inn til enkel seier. Enkelt ble det også for andrevalget Concordia O. i det andre løpet. Hun var i en klasse for seg selv. I det tredje løpet sviktet favorittene, og femtevalget Horgen Stegg hadde små problemer med å vinne.

Tapte og vant

Rune Wiig kom til Momarken travbane med to store favoritter. Spikeld galopperte vilt, og ble disket før den første svingen. Sin første sjanse bak favoritten Lindy's Machine, benyttet Wiig derimot godt. Lindy`s Machine maktet å ta seg forbi Nichole Frost rett oppunder mål.

- En veldig fin traver dette. Han fikk et litt vrient løp, men viste sin store vinnervilje da han slo seg forbi Nichole Frost på den siste meteren, sa Wiig.

Spillelaget som fikk sju rette alene, leverte kupongen i Paradis i Bergen, og kommer til å huske de to siste målpasseringen godt. Både Mr. Catch Driver og Spang Best vant med ytterst knepen margin, og sørget for at spillerne kan satse friskt også i månedene som kommer. For sju rette ble utbetalingen 13.404.595 kroner, seks rette gir 4.863 kroner, mens det blir 183 kroner for fem rette.

(NTB)