Ble vitne til Bislett-dramatikken:

- Det var veldig skremmende

Sven Håvard Berg ble vitne til dramatikken som utspilte seg på Bislett tirsdag morgen.

NÆR: Da Sven Håvard Berg så mannen som gikk til angrep med kniv på Bislett tok han opp kamera. Video: Tipser. Laget av Anton Lier og Marte Nyløkken Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen skulle Sven Håvard Berg ta en morgenkaffe på «Godt Brød» i Thereses gate i Oslo - en kafé han ofte besøker.

Der skulle han - og de andre gjestene på kafeen - bli vitne til en svært alvorlig og skremmende situasjon på gata utenfor.

- Jeg hørte noen skrik og rop utenfor kafeen, så jeg beveget meg bort til vinduet for å se. Da så jeg en mann, uten sko og i bar overkropp, med en ganske lang kniv. Han framsto veldig utagerende og aggressiv, sier Berg til Dagbladet.

En mann angrep nemlig folk i Thereses gate med kniv.

Det er bekreftet fire fornærmede personer i saken - én kvinne, én mann og to politimenn. Etter det Dagbladet får opplyst fra politiet er ingen av personene alvorlig skadet.

- SJOKK: Sven Håvard Berg ble vitne til dramatikken, og forteller at det oppsto sjokk og panikk på kafeen tirsdag morgen. Foto: Stian Drake / Dagbladet
- SJOKK: Sven Håvard Berg ble vitne til dramatikken, og forteller at det oppsto sjokk og panikk på kafeen tirsdag morgen. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

Skutt av politiet

Gjerningsmannen kom i en konfrontasjon med politiet på Bislett og politiet forsøkte å kjøre ned mannen for å stoppe ham.

- Det kom en BMW x5-politibil kjørende nedover gata, som umiddelbart kjørte ned mannen. Han sto mot politibilen med kniven i hånda, og i smellet ble han rotert i lufta og landet på ryggen på gata, sier Berg.

Videre forteller han at mannen kom seg raskt opp på beina igjen.

- Så tok han kniven og bevegde seg videre nedover Thereses gate. Politiet skal ha kjørt på han enda en gang, men det så jeg ikke.

Etter at mannen ble påkjørt for andre gang skal han ha tatt seg inn i politibilen og stukket en politimann med kniven. Helsetilstanden til politimannen er stabil, ifølge politiet.

Så ble gjerningsmannen skutt av politiet.

DRAMATISK: Her kan man se at politiet kjører ned en mann på Bislett i Oslo. Video: Tipser. Vis mer

- Jeg hørte at det ble avfyrt ganske mange skudd. Det var omtrent seks skudd. Etter det kom det ganske mye kruttrøyk. Det var ganske absurd å se, sier Berg.

Mannen ble sendt til sykehuset, men ble kor tid seinere bekreftet omkommet.

- Fikk sjokk

Inne på kafeen der Berg befant seg, oppsto det fullt panikk.

- En av gjestene fikk sjokk og noen andre prøvde å løpe ut bakveien. Det ble en veldig skremmende hendelse, både for gjestene og for personalet som jobbet der, sier han.

Berg selv skal ha forholdt seg rolig og forsøkt å få med seg hva som foregikk utenfor. Han forteller at det hele gikk veldig fort, og anslår at hendelsen varte i underkant av et minutt.

- Etter det ble det et fullt kaos med mye politibiler og mange ambulanser.

Tidligere dømt

Mannen er godt kjent for politiet fra tidligere.

I desember i fjor ble han dømt til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk etter en liknende hendelse i 2019. Ifølge dommen skal mannen ha knivstukket en mann i ryggen på Ankerbrua i Oslo sentrum - i det samme tidsrommet truet han flere personer med kniv.

Andrea Wisløff var mannens advokat.

- Han fikk en dom og overføring til tvungen psykisk helsevern. Da er det helsevesen som har ansvaret for ham, og jeg forutsetter at han fått riktig oppfølging, sier Wisløff til Dagbladet tirsdag kveld.

Mannen er også involvert i en pågående utlendingssak, med tanke på utvisning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer