- Det var vi som hacket Dagbladet

Tyrkere sier de hacket Dagbladets nettside i går som hevn for at avisen ikke respekterer deres religiøsitet.

GRISELOGO: Slik er den nye logoen til den tyrkiske hackergruppen 1923TURK, ifølge tyrkiske nettsider. Hackerne hevder å stå bak angrepet på Dagbladet. FAKSIMILE: Beyazgazete News
GRISELOGO: Slik er den nye logoen til den tyrkiske hackergruppen 1923TURK, ifølge tyrkiske nettsider. Hackerne hevder å stå bak angrepet på Dagbladet. FAKSIMILE: Beyazgazete News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) I går kveld brøt Dagbladet.no sammen da flere tyrkiske IP-adresser åpnet forsida til db.no rundt fem tusen ganger hver i løpet av en kort periode.

Hendelsen skjedde ved 19.30-tida og nettsiden var nede i to og en halv time. Så langt har Dagbladet ikke klart å få bekreftet hvem som står bak angrepet.

Tar på seg skyldenFlere tyrkiske nettaviser skriver at den tyrkiske hackergruppen 1923TURK har tatt på seg skylden for angrepet.- Vi gjorde angrepet fordi Dagbladet ikke respekterer våre verdier, vår historie og profeten Muhammed, sier hackerne til den tyrkiske avisen Beyazgazete News, som har avbildet en gris som er dekket av et norsk flagg.

1923TURK skal tidligere ha angrepet Pentagon.

- Dagbladets angrep mot vår profet er respektløst, nordmenn har ikke respekt for noe. Derfor angrep vi avisen, sier hackerne til den radikale tyrkiske nettavisen Internethaber News.

- Overtramp mot publiseringsrettenKonstituert sjefsredaktør Lars Helle sier Dagbladet vil fortsette å jobbe for å avdekke hvem som står bak angrepet.- Selv om de tyrkiske hackerne tar på seg skylden, er det ikke gitt at de faktisk står bak. Hvis det de sier stemmer, er det et fryktelig overtramp mot publiseringsretten som et hvert medie må ha, sier Helle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer