- Det verste er å miste soldater

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen stiller på nettmøte for å svare deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen har hatt vanskelige og hektiske dager den siste tiden.

Mandag setter hun av tid for å svare på dine spørsmål på nettmøte hos Dagbladet.no. Send inn ditt spørsmål under!

Etter en urolig påske, der forsvaret ble beskyldt for løgn og fanteri i den såkalte David Weiss-saken, rammet tragedien hardt fredag for en drøy uke siden da den norske etterretningsoffiseren Trond Petter Kolset (30) ble drept av en selvmordsbomber i Afhanistan.

- Å miste soldater er noe av det verste som skjer oss, sa Strøm-Erichsen fra talerstolen i Forsvarsdepartementet bare noen timer etter angrepet. Hun kjempet for å holde tårene tilbake og var tydelig preget av det som hadde skjedd. - Vanskelig og tristKolset er den tredje norske soldaten som har mistet livet i Afghanistan mens Strøm-Erichsen har styrt Forsvarsdepartementet, og den fjerde totalt.

- Det er ingenting som er mer vanskelig eller trist enn at du mister en soldat. Likefullt har vi 600 soldater i Afghanistan som hver dag gjør en fantastisk jobb for å støtte det Afghanske folk og for å skape stabilitet. Ikke bare for Afghanistan, men også for oss her hjemme. Og det er viktig å ha fokus på. Og i tillegg gjør jo de norske soldatene en fantastisk innsats, og nyter stor anerkjennelse. Både Norge og våre alierte vet at dette er et viktig oppdrag, sier hun til Dagbladet. Tirsdag stod hun sammen med den øvrige forsvarsledelsen og familien til Kolset da båren, svøpt i det norske flagget, kom til Gardermoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer