- IKKE RASIST: Odd Beston omtalte afrikanske menn som apekatter. Han fikk støtte fra en av sine Facebook-venner som skrev «Ja, du får sagt det du Odd», like før han selv valgte å slette innlegget. Foto: Drammens Tidene
- IKKE RASIST: Odd Beston omtalte afrikanske menn som apekatter. Han fikk støtte fra en av sine Facebook-venner som skrev «Ja, du får sagt det du Odd», like før han selv valgte å slette innlegget. Foto: Drammens TideneVis mer

«Det verste er at det finnes kvinner i Norge som synes apekatter fra Afrika er såååååååå fine»

Frp-politiker avviser at han er rasist etter å ha kalt afrikanske menn for apekatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drammens Tidene skriver i dag om Frp-politiker Odd Bestons utblåsing på Facebook søndag kveld. Etter en rolig helg uten anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, skrev Hurum-politikeren følgende:

Slettet innlegget «Kan IKKe forstå at det er noe problem å bli kvitt alle voldtektene i Oslo og NORGE... Det er jo bare å stoppe alle ved Norges grense og sende alle apekattene tilbake til afrika der de kan dyrke si JÆVLA fine kultur (som noen presterer å si). Det værste er jo at det finnes kvinner i Norge som syntes apekatter fra Afrika er såååååååå fine»

Beston slettet innlegget etter en halvtime, men lokalavisa Drammens Tidene hadde allerede sikret seg en skjermdump. Til avisa avviser han at han er rasist, til tross for at han omtaler afrikanere som apekatter og reagerer på at det finnes norske kvinner som synes afrikanske menn er attraktive.

— Det var en glipp. Jeg er overhodet ikke rasist. Da jeg skrev apekatter, mente jeg at alle voldtektsmenn er apekatter, uansett opprinnelse,  sier Beston til Drammens Tidende.

Kan miste verv Odd Beston er vara til kommunestyret i Hurum og var foreslått til natur- og landbruksnemda før kveldens møte i kommunestyret. Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie (H) ønsker nå ikke Beston inn i nemda.

- Jeg blir både lei meg og sint når jeg hører dette. Ingen bør få lov til å formidle slike holdninger uten å bli kraftig imøtegått. Jeg har gitt klar beskjed om at jeg ikke ønsker Bestin inn i utvalg i kommunen, sier ordføreren til Drammens Tidene.

Det siste innlegget på Odd Bestons Facebook-vegg er en versjon av Jens Book-Jenssens «Det er lov å være bli'». Reaksjonene fra Bestons støttespillere tyder på at de ser det som en henvisning til hans slettede innlegg fra søndag kveld.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Odd Beston.