OVERSVØMT: Også i dag var det store vannmengder flere steder på veiene. Her går flomvannet over E6 ved avkjøringen til Fåvang sentrum i Gudbrandsdalen i dag.
Foto: Ole M. Nybakken / Scanpix
OVERSVØMT: Også i dag var det store vannmengder flere steder på veiene. Her går flomvannet over E6 ved avkjøringen til Fåvang sentrum i Gudbrandsdalen i dag. Foto: Ole M. Nybakken / ScanpixVis mer

- Det verste er over

Fin flyt i pinsetrafikken, til tross for enkelte stengninger som følge av flommen, melder veitrafikksentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er litt køer på veiene, med bare et åpent felt enkelte steder. Vi har åpnet veien mellom Rena og Koppang, og der er det fremdeles noe redusert trafikk. Men pinsetrafikken har ellers gått veldig greit, sier trafikkoperatør Marius Råve ved veitrafikksentralen til Dagbladet.

E6 mellom Øyer og Frya i Gudbrandsdalen er fremdeles stengt og blir ikke åpnet i dag. Veitrafikksentralen vil ta en ny vurdering i 12-tida i morgen.

- Men det var verre, og vannstanden er på vei ned her også. Men veien har nok blitt skadet litt. I dag har det vært omkjøring, og det virker som at det har fordelt seg litt, sier Råve.

Pinsehjemfarten førte til mindre kø enn ventet, og Råve mener den verste trafikken var ved 18-tida i dag på E18 i Vestfold mellom Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

- Men det er avtagende, sier Råve.

Flommen førte riktignok til noe kø i Østerdalen, men situasjonen på veiene i Hedmark og Oppland er i ferd med å bedre seg noe, ifølge Råve. I ettermiddag åpnet riksvei 3 ved Trønnes, slik at veien gjennom Østerdalen kunne trafikkeres uten omkjøringer. I Gudbrandsdalen åpnet ett felt på E6 mellom Sel og Dovre etter å ha vært stengt på grunn av rasfare.

Råve kunne melde om stengning i Svenningsdalen ved Mosjøen på grunn av oversvømmelse i kveld.

- Men ellers ser vi en bedring, sier han til Dagbladet.