Flom

- Det verste jeg har sett

Minst 19 personer har mistet livet under storflommen i Kentucky.

STORE SKADER: Flere hus har blitt knust som følge av flommen. Foto: Ryan C. Hermens /Lexington Herald-Leader / AP / NTB
STORE SKADER: Flere hus har blitt knust som følge av flommen. Foto: Ryan C. Hermens /Lexington Herald-Leader / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har vært brannmann i nesten 27 år og dette er det verste jeg har sett noen gang. Mennesker er ikke gjort rede for og sannsynligvis har 95 prosent av dem som bor her mistet alt. Hus, biler, dyr, det er virkelig hjerteskjærende.

Det sier brannmannen Glenn Caudil til Sky News.

Ekstreme mengder regn den siste uka har ført til en rekke oversvømmelser i den landlige delen av den amerikanske delstaten Kentucky.

Bilder fra delstaten viser veier som er vasket bort, biler og hus under vann, samt redningsmannskaper i gummibåter. Særlig forstaden Jackson har blitt hardt rammet.

I GUMMIBÅT: Redningsmannskapene må bruke gummibåter for å ta seg fram. Foto: Michael Swensen /Getty Images / AFP / NTB
I GUMMIBÅT: Redningsmannskapene må bruke gummibåter for å ta seg fram. Foto: Michael Swensen /Getty Images / AFP / NTB Vis mer

- Flere hus var nesten jevnet med jorda. Jackson er under mer vann enn noen av oss noen gang har sett i det området. Det er fullstendig umulig å bevege seg der, sa guvernør Andy Beshear fredag morgen. Da hadde han nylig fløyet over området.

- Vil ta uker

Det er foreløpig usikkert hvor mange personer som har mistet livet i forbindelse med flommen. Lørdag formiddag skriver BBC at minst 19 personer har mistet livet. Minst seks av disse skal være barn. Det er også forventet at antall omkomne vil øke.

- Etter alt vi har sett må vi sannsynligvis oppdatere tallene på hvor mange vi har mistet i flere uker framover. I noen av områdene er det vanskelig å vite hvor mange mennesker som var der, sier guvernør Beshear til nyhetsbyrået AP.

UNDER VANN: Slik ser et av nabolagene som har blitt rammet ut fra lufta. Foto: Office of Governor Andy Beshear
UNDER VANN: Slik ser et av nabolagene som har blitt rammet ut fra lufta. Foto: Office of Governor Andy Beshear Vis mer

Store mengder

Fredag morgen ga regnet seg. Da skal det ha kommet mellom 200 og 270 millimeter med nedbør på 48 timer. Ekstremværet skal også ha gjort over 26 000 strømkunder strømløse.

Meteorolog ved universitetet i Oklahoma, Jason Furtado, er ikke overrasket over nedbørsmengdene.

- Dette er ting vi må forvente at skjer på grunn av klimaskiftet. En varmere atmosfære holder på mer vann, noe som igjen fører til større nedbørsmengder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer