- Det verste noen kan oppleve

Statsråd Sylvia Brustad støtter utsettelsen i Kristina-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Pappa ikke informert

Kristina kobles fra Skjebnemøte om Kristina nå

(Dagbladet.no): - Helse Vest har orientert om at de vil bruke mer tid før de tar en avgjørelse i saken. Det mener jeg er riktig, sa helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad på en pressekonferanse i Oslo i kveld.

I ettermiddag gjorde Haukeland sykehus helomvending i saken, etter at advokatene til Oddmund Hjartåker hadde påklagd sykehusvedtaket inn for Gulating Lagmannsrett. Gulating lagmannsrett vil begynne å behandle saken mandag. Lagmannsretten har gitt saken høy prioritet.

Kristina Hjartåker (4) ble hardt skadd i en rasulykke i Bergen i september. Luftmangel førte til hjertestans og hjerneskade for den lille jenta.

Faren har tryglet sykehuset om ikke å koble datteren fra respiratoren.

- Har min største medfølelse

- Jeg tror dette er noe av det aller verste et menneske kan oppleve, og de pårørende har min fulle sympati i denne saken. Jeg skjønner veldig godt at foreldre vil kjempe til siste slutt for å holde barnet sitt i live, sa Brustad i kveld.

Hun mener likevel det er vanskelig å se for seg at noen andre enn kvalifisert medisinsk personell tar avgjørelser som den om Kristina. Brustad avviser at det er departementet som har instruert Haukeland sykehus i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer