Rima Iraki

- Det verste og mest utenkelige skjedde

Journalist og programleder i NRK, Rima Iraki, åpner opp om hvordan hun har taklet sorgen etter at nevøene ble drept for to år siden.

MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK
MISTET NEVØENE: Nevøene til programleder i NRK, Rima Iraki, ble drept for to år siden. Foto: Fredrik Hagen / NRK Vis mer
Publisert

- I dag er det to år siden det verste og mest utenkelige skjedde. 19. juli 2020 ble mine nevøer brått revet vekk fra oss. På brutalt vis.

Slik innleder NRK-profil og programleder for Urix, Rima Iraki, Instagram-innlegget der hun hyller Mikael (7) og Gabriel (1) som ble drept av moren i sitt eget hjem på Lørenskog.

Iraki er gjort kjent med at Dagbladet omtaler innlegget. Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Tonje Bergmo, forteller på vegne av Iraki at hun ikke har noe mer å tilføye innlegget.

Lovens strengeste straff

I retten forklarte barnemoren at hun ikke husker drapene, men hun ble likevel dømt til lovens strengeste straff, ubetinget fengsel i 21 år.

Dommen ble anket til lagmannsretten, men seinere trukket.

- Min klient har tenkt mye på dette. Hun vet at denne saken er vond og vanskelig for alle involverte og ønsker ikke å utsette noen for mer belastning enn det dette allerede har medført. Derfor trekker vi anken, sa barnemorens forsvarer, Gunhild Lærum til Dagbladet.

DOBBELTDRAP: Det var den 19. juli i 2020 at redningsetatene rykket ut til en brannalarm i en bolig i Lørenskog. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Rom for latter

I innlegget åpner Iraki opp om hvordan hun har taklet sorgprosessen etter at nevøene ble drept.

- Jeg har ikke fasiten. Vi er alle ulike, og møter sorg på forskjellige måter. Men jeg pleier ofte å svare at vi mennesker kan takle mye mer enn vi tror. Jeg har lært at selv i de mørkeste stundene - når man går igjennom den største krisen i livet - så kan det være rom for latter. I familien min har humor vært en god medisin, skriver programlederen.

Hun roser samtidig broren og barnefaren, som bare tre uker etter drapet opprettet et minnefond etter barna.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer