GRUNNSTØTTE: Det havarerte lasteskipet "Crete Cement" utenfor Fagerstrand i Oslofjorden torsdag formiddag. Foto: Morten Holm  / SCANPIX
GRUNNSTØTTE: Det havarerte lasteskipet "Crete Cement" utenfor Fagerstrand i Oslofjorden torsdag formiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

«Det verste som kan skje en sjømann er å måtte se skipet sitt gå tapt»

Ledelsen tror havariet går utover rederiets rykte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Ledelsen i KGJS Cement AS, som er datterselskap av Kristian G. Jebsen Skibrederi AS, møtte i dag mannskapet på 12 som havarerte i Oslofjorden utenfor Nesodden i går morges.

Både de 12 sjømennene, samt losen om bord kom uskadd fra den dramatiske grunnstøtingen, men er preget.

- De virker ved godt mot, men de har vært i gjennom en dramatisk prosess som de selvfølgelig er preget av, sier viseadministrerende direktør Ole-Johan Haahjem til Dagbladet.no.

Pressekonferanse: Beklager overfor naboene

Ringte hjem
Han opplyser at mannskapet er innlosjert på et hotell der de skal få dekket alle sine behov. Personaldirektør Sverre Jacob Mehn forteller at mannskapet, som alle er utenlandske, har fått ringe hjem til sine kjære.

- Dersom de ønsker å dra hjem til sine hjemland så vil de få full anledning til det, men vi må avvente til Havarikommisjonen og politiet har fått gjennomført sine nødvendige samtaler med dem, sier Mehn.

Flere av sjømennene har forskjellige religioner - et behov de får dekket gjennom Sjømannskirken.

Ble ikke våte på beina
Direktør Haakjem sier at det var tungt for mannskapet å måtte forlate skipet sitt til sin egen skjebne i går morges.

- Det verste som kan skje med en sjømann er så se skipet sitt gå tapt. Men de fikk ta med seg sine personlige eiendeler og ingen ble våte på beina da de ble reddet, sier Haahjem til Dagbladet.no.

Til tross for at ulykken skjedde uten skader, er det en svært alvorlig sak som har rammet rederiet.

- Dette vil gi store økonomiske konsekvenser. Vi får ikke levert varene til kunden og kontrakter går tapt. Som selskap liker vi ikke at dette skjer med oss, sier Haahjem til Dagbladet.no.

- Dette skader dessverre selskapets rykte, sier direktøren.

BEKLAGER: Vise adm.dir. i Jebsen Skibsrederi, Ole-Johan Haahjem (tv), møtte pressen i forbindelse med havariet ved Fagerstrand. Han beklaget de ulempene grunnstøtingen har påført naboene i området. Til høyre, direktør for organisasjon og personell, Sverre Jacob Mehn.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
BEKLAGER: Vise adm.dir. i Jebsen Skibsrederi, Ole-Johan Haahjem (tv), møtte pressen i forbindelse med havariet ved Fagerstrand. Han beklaget de ulempene grunnstøtingen har påført naboene i området. Til høyre, direktør for organisasjon og personell, Sverre Jacob Mehn. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer