- Det verste som kan skje er kraftig nedbør på kort tid

Den tørre jorda trenger nedbør over tid, ikke styrtregn i halvannen time, skal vi tro meteorolog Kristen Gislefoss.

VENTER REGN: Det er ventet regn i store deler av landet fra og med lørdag. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VENTER REGN: Det er ventet regn i store deler av landet fra og med lørdag. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I hele Europa har det vært varmt den siste tida, men til uka ser det ut til at vi kan få lavere temperaturer her i nord.

Nedbør er vanligvis ikke ønsket av sommerglade nordmenn, men med skogbrannfaren i store deler av Sør-Norge i tillegg til at mange bønder mangler fór til dyra sine, skal det nok bli godt med litt regn.

Det er mange lokale forskjeller, men enkelte steder vil kunne få mellom 20 og 40 millimeter regn i helga. Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Kristen Gislefoss, burde vi håpe det ikke blir kraftig nedbør på kort tid.

- Det verste vi kan få med tanke på den tørre jorda er kraftig nedbør på kort tid, for eksempel 50 millimeter på halvannen time. Det vil bare fordampe, sier Gislefoss.

Han forteller at regnet må komme over tid, og det må heller ikke være for kaldt, slik at det kan trekke godt inn i jorda.

Kan bli varmerekord

På fredag er det meldt om temperaturer opp mot 34 grader på Østlandet, en slags siste mulighet til å nyte været før regnet kommer i helga og temperaturene synker i løpet av neste uke.

Fredagens prognose er riktignok bare en prognose ifølge Gislefoss, men blir det over 34 grader er vi ikke langt unna varmerekord for juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer