- Det verste var å lese at terroristen kunne vært stanset før

Jens Stoltenberg til Dagbladet på toppen av Tromsdalstinden.

SNAKKER UT: Mandag la 22.juli-kommisjonen fram sin rapport. Den viste grunnleggende svikt i beredskap og krisehåndtering da terroren rammet. Jens Stoltenberg sier han vil ta ansvar med å sørge for en styrket beredskap. Dagbladet fikk bli med Stoltenberg opp Tromsdalstinden. Foto: Martin Dahl
SNAKKER UT: Mandag la 22.juli-kommisjonen fram sin rapport. Den viste grunnleggende svikt i beredskap og krisehåndtering da terroren rammet. Jens Stoltenberg sier han vil ta ansvar med å sørge for en styrket beredskap. Dagbladet fikk bli med Stoltenberg opp Tromsdalstinden. Foto: Martin Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSDALSTINDEN (Dagbladet): Det verste var å lese i 22. julikommisjonens rapport at terroristen kunne ha vært stoppet tidligere. Derfor forstår Jens Stoltenberg de etterlattes sinne mot myndighetene nå. For politiet og systemene sviktet da de trengtes mest. Planene ble ikke fulgt. Feil beslutninger ble tatt. Det er statsminister Jens Stoltenbergs ansvar.

Forstår sinne - 22. juli handler om de som ble drept, de etterlatte og de skadde. Jeg forstår sinne, og jeg forstår sorg. Sorg kan gi seg mange uttrykk. Det må man ha respekt for, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Etter en uke med en knusende 22. juli-rapport, krav om at Stoltenberg må gå av, rasling med mistillit fra opposisjonen, vennen Øystein Mæland som måtte gå som politidirektør, anklager om at han og regjeringen dolket Mæland i ryggen for å redde seg selv, og ikke minst, sterke reaksjoner fra etterlatte etter terrorofrene, får Dagbladet et intervju med statsministeren på toppen av Tromsdalstinden i Troms.

Etter besøk på AUF-leiren fredag brukte han lørdagen til å bestige Tromsdalstinden på 1238 meter over havet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer