- Det verste var da han kjørte en skrutrekker inn i stortåneglen

Hossam (13) er et av Syrias torturoffer. Menneskerettighetsgrupper mener Assads regime systematisk har torturert hundrevis av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad startet for rundt et år siden var 13 år gamle Hossam blant tusener av syriere som deltok i fredelige demonstrasjoner.

I mai startet marerittet da 13-åringen fra Tal Kalakh, en by vest for Homs, da han og fetteren var på vei hjem fra skolen.

- Vi bar bare barn På vei hjem ble de bortført med bind foran øyne og brakt til kjelleren av et militært sikkerhetsanlegg.

- I kjelleren var det meg, fetteren min og rundt 50 andre. Vi var bare barn, sier Hossam til Global Post.

Human Right Watch har dokumentert flere titalls tilfeller der barn har blitt pågrepet og torturert.

- Han ropte «Vil du ha frihet? Vil du velte regimet?» og slo meg. Han spurte «Hva heter du? Hva heter faren din? Hvor kommer du fra? Hvorfor deltok du i demonstrasjonene?» og slo meg, sier Hossam.

- Det verste var da han kjørte en skrutrekker inn under stortåneglen og rev den ut med en tang. Det var den ultimate smerte, sier han videre.

- Systematisk tortur Amnesty International identifiserte nylig 31 ulike torturmetoder som aktivt brukes av syriske myndigheter. Mange skal ha blitt slått med kabler, fått kjøtt dratt ut med pinsett - i tillegg til utstrakt bruk av seksuell vold. Blant annet skal flere fanger ha vært vitne til hverandres voldtekter, og en skal ha fortalt Amnesty International om en ung mann som hadde fått en knust flaske presset inn i anus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer