«Det viktige nå er å finne Terje, få en grav å gå til.»

RENA (Dagbladet): I går morges fikk Gerd Johansen Negård beskjeden hun har ventet på siden 11. mai: To menn på 18 og 28 år er siktet for forsettlig drap på hennes sønn Terje Skogen (18). De siktede er sønnens kamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg lettet 10 kilo. En utrolig lettelse å vite at man nå nærmer seg en oppklaring. Men fortsatt vet jeg ikke hvor Terje er, sier moren.

For Gerd Johansen Negård har tiden siden sønnen forsvant vært forferdelig. Hver eneste uke har hun håpet på nytt som kunne føre til en oppklaring.

- Jeg har innsett at Terje er død. Men det å ikke vite har vært grusomt. Spesielt i julen har det vært vanskelig, sier hun.

Selv om politiet mener Terje Skogen er drept, er ikke ungguttens døde kropp funnet.

De drapsiktede har lenge vært i søkelyset i forsvinningssaken, men nektet å forklare seg for politiet i lengre tid.

Rusmiljø

Terje Skogen forsvant 11.mai. Med de to nå drapssiktede kameratene hadde han kjørt rundt i østerdalsdistriktet og spilt på spilleautometer. De tre tilhørte alle et miljø der det ble brukt amfetamin.

De drapssiktede hevder at de tre stoppet langs riksvei 25, etter å ha holdt det gående i to døgn. Videre har de forklart at Terje Skogen gikk inn i skogen og ikke returnerte.

Samme kveld ringte Terjes mor 28-åringen, som avviste at han visste hvor Terje var.

En storstilt og langvarig leteaksjon var resultatløs.

De siktede har hatt vanskelig for å gi en god forklaring på sine bevegelser tiden rundt Terjes forsvinning. Mobiltelefonutskrifter viser at de har vært andre steder enn det de har forklart.

Politiet er sparomme med opplysninger om hva som førte til siktelsene og ønsker ikke å kommentere hva de mener er kameratenes motiv for å drepe Skogen.

Skogen skal i tiden før han forsvant ikke ønsket kontakt med 28-åringen.

Lette i København

Sammen med samboeren Ulf Norberg (52) har moren lett overalt, også i fristaden Kristiania i København.

Gerd Johansen Negård vet at saken ikke er løst. Det er lang vei fra en siktelse til en oppklaring.

- Jeg tenker på at han ligger der ute. Jeg håpet at han skulle bli funnet før jul, før snøen kom, sier hun.

Det tok et halvt år før Kripos ble koblet inn i drapssaken. På Rena florerte ryktene om at de to kameratene sto bak forsvinningen.

- Hele Renasamfunnet har ventet på at de to skulle på pågrepet, sier Ulf Norberg.

- Det viktige nå er å finne Terje, få en grav å gå til, gi ham en verdig avslutning på livet, sier Gerd Johansen Negård til Dagbladet.

FORSVUNNET: Terje Skogen (18).