- Det viktigste er at alle blar opp penger

Om kort tid holder statsminister Erna Solberg åpningstalen på giverlandskonferansen for Syria.

BLA OPP: Det viktigste er å samle inn mest mulig penger til Syria og nærområdene, sier Erna Solberg. Hun taler snart på konferansen. Foto: Nina Hansen
BLA OPP: Det viktigste er å samle inn mest mulig penger til Syria og nærområdene, sier Erna Solberg. Hun taler snart på konferansen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): I et kort møte med norsk presse sa Solberg at hun håper på substansiell økning av bistanden til Syria og nabolandene. FN har bedt om 70 milliarder. Solberg tviler på om det målet nås i løpet av dagen, men tror likevel på et solid løft.

- Det viktigste målet er substansiell økning. Hvis vi hadde oppnådd alt FN ba om, ville vært utrolig bra. Det tror jeg ikke vi klarer helt, men vi klarer en substansiell økning i forhold til i fjor. Det ryktes at mange land vil bidra med mye. Så må vi jo sørge for at alle betaler etter hvert. Derfor er det viktig å ha tett oppfølging, sier Solberg.

Møter Malala Senere i dag skal Solberg blant andre møte Malala. De har møttes flere ganger før, blant annet på utdanningskonferansen i Oslo. - Hun er et symbol for verdenssamfunnet, ikke minst om for unge jenter og betydningen av at unge jenter tar utdanning.

Det å ha henne med, er viktig. Hun inspirerer mange, sier Solberg til Dagbladet.

Senere skal hun møte Tyrkias statsminister. De skal drøfte hvordan Tyrkia kan legge bedre til rette for utdanning og jobbmuligheter. - Det er viktig at flere i Tyrkia kan få utdanningstilbud, og at det åpnes for flere arbeidstillatelser. At flere voksne menn får jobbe og forsørge sine familier, slik at de ikke planlegger dramatiske reiser til andre land med fare for eget og familiens liv, er viktig, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer