- Det viktigste er at han angrer

Erna Solberg har fortsatt tillit til Per Ditlev-Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Høyres leder Erna Solberg har tillit til at Per Ditlev-Simonsen nå har lagt alle kortene på bordet etter at han forklarte seg for Oslo kommunes Forretningsutvalg i dag om pengebeløpene som han har hatt på en hemmelig bankkonto i Sveits.

- Tidlig på 80-tallet opprettet min kone en konto etter at hennes far døde. Vi hadde særeie. Min kone døde i 1990. Jeg mottok halvannen million kroner i 1991. Det var på dette tidspunkt at jeg skulle innrapportert. Det skulle jeg selvfølgelig gjort og jeg beklager, forklarte han.

Han la  ikke frem dokumentasjon på at de 1,5 millionene er det eneste han har på bankkontoen i Sveits. Men Erna Solberg har tillit til at han snakker sant.

- Det som skal til for å gjenvinne tillit er at man legger kortene på bordet og gjør opp for seg. Det har Per Ditlev-Simonsen gjort. Han er oppriktig lei seg og jeg har tillit til at han nå har lagt alle kortene på bordet, sier Solberg.

- Det gjør ikke noe at han har løyet i 20 år?

- Det er ikke tidsaspektet som er viktig, men at han angrer og at han nå gjør opp for seg. Selv om saken er foreldet hos skattemyndighetene, har han tatt en beslutning om å tilbakebetale det han skylder, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer