«Det vil aldri finnes en nigger i SAE»

Studentbrorskap i USA oppløst etter skandalevideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «There will never be a nigger SAE / There will never be a nigger SAE / You can hang'em from a tree, but he will never sign with me / There will never be a nigger SAE.» («Det vil aldri finnes en nigger i SAE / Det vil aldri finnes en nigger i SAE / Man kan henge dem fra et tre, men han vil aldri bli tatt opp av meg / Det vil aldri finnes en nigger i SAE.»)

En video av en gjeng kjole-og-hvitt-kledde unge menn, angivelig fra studentbrorskapet Sigma Alpha Epsilon (SAE) ved University of Oklahoma (OU), går verden rundt. Det tilsynelatende sterkt rasistiske innholdet i visa de synger om bord på en buss, har skapt sjokkbølger, ikke bare i miljøet på universitetet, men også nasjonalt i USA.

Videoen ble først postet på Twitter av Unheard, ei afroamerikansk aktivistgruppe som kjemper mot diskriminering på OU, skriver Washington Post.

Beklager SAE er et av de største brorskapene i USA, og den nasjonale ledelsen tok raskt affære. Nå har de lagt ned lokallaget ved OU og ekskludert alle medlemmene.

«Vi beklager den uakseptable og rasistiske oppførselen i videoen, og er frastøtt av at medlemmer kan oppføre seg på en slik måte», skriver den sentrale SAE-ledelsen på sine hjemmesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer