KrF-lederen vil ikke sitte i en regjering som legaliserer hasj

- Det vil ikke skje

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil ikke sitte i en regjering som legaliserer cannabis og andre narkotiske stoffer. Han sier det er uaktuelt å gjøre som Venstres Ola Elvestuen vil.

MOTBØR: Venstres nestleder Ola Elvestuens utspill i Dagbladet om å legalisere cannabis møter motstand hos regjeringspartnerne. Her fra landsmøtet i vår.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MOTBØR: Venstres nestleder Ola Elvestuens utspill i Dagbladet om å legalisere cannabis møter motstand hos regjeringspartnerne. Her fra landsmøtet i vår. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er helt uaktuelt for KrF å sitte i en regjering som legaliserer cannabis. Vi kan ikke akseptere at bruk av narkotika normaliseres, sier Ropstad til Dagbladet.

At statsrådskollega og Venstre-nestleder Ola Elvestuen i Dagbladet lørdag gikk ut og sa at han mener det er rett å legalisere - og regulere - flere narkotiske stoffer, har fått hasjdebatten til å dampe de siste dagene.

- Jeg er veldig bekymret for økningen i bruk av cannabis og signalet som sendes, om at det ikke er så farlig å bruke cannabis. At alkoholbruken blant unge også er bekymringsfull, er ikke noe argument for å legalisere andre stoffer, sier Ropstad.

Klar tale fra Erna

KrF-lederen får støtte fra statsminister Erna Solberg (H), som overfor VG slår fast at det ikke er aktuell politikk for regjeringen å legalisere cannabis.

- Ingen av de tre andre partiene i regjeringen støtter legalisering av hasj eller andre narkotiske stoffer. Det er helt uaktuelt. Det vil ikke skje så lenge jeg leder regjeringen, sier hun til avisa.

Solberg medgir at det er en stor utfordring i Norge med et høyt antall overdoser, men sier hun ikke mener legalisering er veien å gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer