Bent Høie snakker ut

- Det vil skje igjen

I et stort intervju med Dagbladet sier Bent Høie at han er forberedt på krav om egen avgang, og trekker paralleller til 22. juli-debatten. - Jeg forstår godt at folk er utålmodige, sier han.

ADVARER: Helseminister Bent Høie (H) vil ikke svare på Dagbladets spørsmål om han har gjort en god nok jobb med å forberede Norge på coronaviruset. Samtidig advarer han om at dette ikke er siste gang vi opplever en pandemi. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Bent Høie bretter ut matpakka i den skarpe morgensola.

To skiver polarbrød - ei med leverpostei, ei med gulost. Den knaser høyt i papiret når han drar fram skiva med leverpostei. Ellers er det blikk stille i Oslo denne morgenen også.

Coronatilstanden landet står i er ikke til å overse.

- Vi har vært temmelig naive her til lands, Bent Høie?

- Nei, jeg mener ikke det. Vi er i samme båt som de fleste andre land, sier Høie og tar en bit av skiva med leverpostei.

- Ser du likheter mellom beredskapsdebatten vi vil få nå og den vi hadde etter 22. juli?

- Ja, det vil det være. For det vil være en diskusjon om hva jeg gjorde, hva regjeringen gjorde, og hva vi ikke gjorde. Vi må se på hva som fungerte og ikke fungerte.

- Noen vil si at Bent Høie må gå?

Han smiler.

- Ja, men det sier de ganske ofte. Jeg mister ikke nattesøvnen av den grunn. Det vil selvsagt være folk som sier vi kunne gjort ting annerledes, men de konklusjonene er det andre som skal trekke. Jeg vil ikke evaluere meg selv, men som jeg sa: Det blir viktig med en grundig evaluering av denne krisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer