Det vil snø hele uka

Mer trafikkaos i øst og sør - send inn snøbilder fra der du bor!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Send inn dine beste snøbilder til sendinn@gmail.com Dagbladet.no): Mager trøst til alle som tror at morgenens trafikkaos på Østlandet og Sørlandet er vinterens ALLER siste: det kommer til å snø hele uka østafjells.

- Joda, det blir minusgrader og hvitt kontinuerlig fra himmelen fram til fredag, selv om de største mengdene kommer i dag. Til helgen aner vi glimt av sol over Østlandet, mens folk på Sørlandet må være forberedt på snøvær også til helgen, sier vakthavende meterolog Håkon Mjelstad ved Metereologisk institutt til Dagbladet.no.

Snøværet startet i natt, målestasjonen Nelaug i Aust-Agder hadde fått 20 centimeter før klokka 08. De fleste steder har det kommet mellom fem og 15 centimeter i morgentimene, i løpet av uka kan sørlendingene måle 30 centimeter på toppen av snøen som allerede ligger der.

Det ferske snøfallet er nok til store trafikkproblemer, særlig i Telemark og kollektivtrafikken i Oslo. På grunn av snøsmelting og kulde forrige uke er det speilblankt og ekstra trafikkskummelt under nysnøen. Politi og Vegmeldingssentralen hadde ikke fått melding om alvorlige ulykker fram til 09-tiden.

Sol i Nordland og Trøndelag

Trøndelag-fylkene har vært hardt prøvet av flom og ville naturkrefter i vinter. Denne uka kan trøndere og nordlendinger vente seg \'payback\' i form av sol og oppholdsvær i hovedsak, ifølge vakthavende meterolog Mjelstad.

-Det er ventet noen snøbyger langs kysten i nord, men i moderate former, sier Mjelstad.

132 cm

 HELE UKA  I morges fikk bilistene på Østlandet og Sørlandet mer snø å bale med. Og det kommer mer - hele uka. FOTO: Scanpix.
HELE UKA I morges fikk bilistene på Østlandet og Sørlandet mer snø å bale med. Og det kommer mer - hele uka. FOTO: Scanpix. Vis mer

Nelaug har landets dypeste snømåling på de faste målepunktene - 132 centimeter. De fleste målepunktene i lavlandet viser mellom en halv og en meter snø.

Oslo har mest snø siden rekordåret 1968 med drøyt 60 centimeter passert på Blindern.

- Men 1968-rekorden på drøyt 70 centimeter blir nok stående, trøster vakthavende meterolog.

PÅ\'N IGJEN Mer snø fra i natt skapte trengsel mellom trikker og biler i Oslo-trafikken i morges.