LUFTIG HJEM:  En palestinsk gutt sitter på sofaen utenfor familiens hjem i det østlige Gaza. Israel bombet massivt i 50 dager, og hele 140 000 leiligheter og hjem ble helt eller delvis ødelagt. Knapt noe er bygget opp siden den gangen. - Noen sier at det vil ta 20 år å bygge opp alt som ble ødelagt, men jeg frykter at det vil ta 100 år, hvis gjenoppbyggingen går så sakte som nå, sier Wedad M. Naser, medarbeider i Norsk Folkehjelp i Gaza. Foto: Mohammed Salem / Reuters / Scanpix
LUFTIG HJEM: En palestinsk gutt sitter på sofaen utenfor familiens hjem i det østlige Gaza. Israel bombet massivt i 50 dager, og hele 140 000 leiligheter og hjem ble helt eller delvis ødelagt. Knapt noe er bygget opp siden den gangen. - Noen sier at det vil ta 20 år å bygge opp alt som ble ødelagt, men jeg frykter at det vil ta 100 år, hvis gjenoppbyggingen går så sakte som nå, sier Wedad M. Naser, medarbeider i Norsk Folkehjelp i Gaza. Foto: Mohammed Salem / Reuters / ScanpixVis mer

- Det vil ta 100 år før Gaza er bygget opp igjen, om det fortsetter i samme fart

Knapt et hus er gjenoppbygget etter Gaza-krigen i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I 50 samfulle dager ble Gaza bombet i fjor sommer. 140 000 hus og leiligheter ble ødelagt, og over en halv million palestinere ble tvunget til å flykte fra hjemmene sine, ifølge FN-organisasjonen OCHA.

FN regnet også ut at det vil koste rundt fire til seks milliarder dollar å gjenoppbygge alt som ble ødelagt, og at det vil ta 20 år å gjennomføre. Men hittil er knapt et hus bygget opp. Årsaken er at Israel ikke lar sement komme inn på den isolerte og overbefolkede Gaza-stripa.

Frykter ny krig

- Veldig lite har blitt bedre siden i fjor sommer. Det eneste som har skjedd, er egentlig at de har tatt bort ruinene sånn at vi kan bevege oss rundt i gatene. Det ble sagt at gjenoppbyggingen skulle ta 20 år, men jeg tror det vil ta 100 år hvis byggingen fortsetter i samme tempo som nå, sier Wedad M. Naser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn