- Det vil være en seier mot alle odds hvis alle fire kommer inn i regjering

Erna Solberg innrømmer at de ikke er i mål med forhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en smilende Erna Solberg som møtte pressen til en pressekonferanse nå klokka 19.30

- Vi skal forvalte det sterkeste borgerlige mandatet velgerne har gitt i etterkrigstiden, sier Erna Solberg til pressen i Stortinget.

Høyre-lederen sa at hun regnet med at alle de fire partilederne kommer tilbake til sonderingene med klare tilbakemeldinger fra partigruppene sine når de møtes i morgen.

- Det har vært noen tøffe samtaler og selvfølgelig har det vært litt anspent, men vår stortingsgruppe har gitt oss fullmakt til å gå videre med både sonderinger og mulige forhandlinger, sier Høyre-lederen.

- Uavklarte punkter Erna Solberg virket trygg da hun talte på pressekonferansen.

- Vi har fortsatt uavklarte punkter mellom oss. Jeg oppfatter at vi får gehør for viktige saker for oss, vi er opptatt av å snakke om enighetspunktene, sier hun.

- Det vil være en seier mot alle odds hvis alle fire partiene kommer inn i regjering. Hvis det er noen som går på tap hvis de fire går inn i regjering er det et samlet norsk pressekorps, sier Erna.

Vårt Land-lekkasjen Tidligere i dag sa Siv Jensen at «mye trekker i samme retning for de fire partiene».

 SOLID:  Det var en smilende Erna Solberg som møtte pressen til en pressekonferanse nå klokka 19.30. Foto: Scanpix.
SOLID: Det var en smilende Erna Solberg som møtte pressen til en pressekonferanse nå klokka 19.30. Foto: Scanpix. Vis mer

Det har vært størst drama rundt KrF i dag. KrF-leder Knut Arild Hareide overrasket alle da han 18.45 kom ut av partiets landstyremøte og erklærte at partiet fortsetter de borgerlige regjeringssonderingene i morgen - stikk i strid med meldingene fra Vårt Land.

Leder for avisas samfunnsavdeling Berit Aalborg sa på NRKs «Dagsnytt atten» at partiledelsen ville si nei til videre forhandlinger - en melding som skapte store bølger i det politiske miljøet og Presse-Norge.

- Jeg har gitt beskjed om at KrF fortsetter sonderingene med Venstre, Høyre og Frp i morgen, sa partilederen.

 KLAR TALE:  Høyre-lederen sa at hun regnet med at alle de fire partilederne kommer tilbake til sonderingene med klare tilbakemeldinger fra partigruppene sine når de møtes i morgen. Foto: Scanpix.
KLAR TALE: Høyre-lederen sa at hun regnet med at alle de fire partilederne kommer tilbake til sonderingene med klare tilbakemeldinger fra partigruppene sine når de møtes i morgen. Foto: Scanpix. Vis mer