«Det vil være nye muligheter for Inger Lise framover»

Knut Arild Hareide gir ikke opp nestlederen.

VRAKES: I dag ble det klart at KrFs valgkomite ikke vil innstille på Inger Lise Hansen som en av to nestledere i Knut Arild Hareides ledertrio. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VRAKES: I dag ble det klart at KrFs valgkomite ikke vil innstille på Inger Lise Hansen som en av to nestledere i Knut Arild Hareides ledertrio. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtroppende leder i KrF, Knut Arild Hareide, nekter å godta at Inger Lise Hansens tid i KrF er over selv om valgkomiteen i dag har offentligjort at hun nå vrakes som nestleder i partiet.

- Jeg tar beslutningen som valgkomiteen har kommet med i dag til etterretning, sier Hareide til Dagbladet.

Hareide skal, ifølge Aftenposten, gitt uttrykk overfor valgkomiteen at han ønsker at Hansen skal fortsette i ledelsen. Det blir det altså ikke noe av.

Til Dagbladet sier Inger Lise Hansen at hun er skuffet over avgjørelsen, og at «hun ikke ser noe poeng i klamre seg fast» i KrF.

Nye muligheter
Men Hareide nekter å gi opp nestlederen.

- Jeg er sikker på at dette ikke er punktum for Inger Lise Hansens politiske karriere dersom hun er åpen for muligheter framover, sier han og undestreker:

- Jeg står fast ved det jeg har sagt tidligere om at Inger Lise Hansen er en kapasitet som har bidratt med veldig mye for KrF.

Heller ikke valgforsker Frank Aarebrot i Bergen tror karrieren hennes er over, og mener Hansen vil komme tilbake.

GIR IKKE OPP:  Det har lenge vært kjent at Knut Arild Hareide gjerne skulle hatt Inger Lise Hansen med videre på laget. Foto: Jacques Hvistendahl
GIR IKKE OPP: Det har lenge vært kjent at Knut Arild Hareide gjerne skulle hatt Inger Lise Hansen med videre på laget. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer