- Det ville vært deilig å selge seg ut av Vimpelcom

Telenor-toppene forklarte seg for næringsministeren i dag.

INN PÅ TEPPET: Styreleder i Telenor, Svein Aaser, på vei inn til møte med Næringsminister Monica Mæland i Næringsdepartementet i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INN PÅ TEPPET: Styreleder i Telenor, Svein Aaser, på vei inn til møte med Næringsminister Monica Mæland i Næringsdepartementet i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Styreleder Svein Aaser og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor forklarte seg i ettermiddag for næringsminister Monica Mæland om korrupsjonsmistankene mot Vimpelcom i Usbekistan.

Telenor eier 43 prosent av aksjene i Vimpelcom, og har fire representanter i styret. Vimpelcom etterforskes nå av nederlandske myndigheter, som mistenker at 92,5 millioner dollar - 600 millioner kroner - som har gått til selskapet Takilant i virkeligheten er rene bestikkelser for å få tilgang på det Usbekiske mobilmarkedet.

Takilant ble i tiden utbetalingene foregikk, kontrollert av datteren til Usbekistans president, Gulnara Karimova.

- Vi har hatt et godt og grundig møte med statsråden, vi la alt hun spurte om på bordet, sa styreleder i Telenor, Svein Aaser, til pressen etterpå.

Det er likevel klart at det byr på utfordringer å være inne i mobilmarkedet i den tidligere sovjetrepublikken.

- Et ran - Det ville vært deilig å selge ut posten i Vimpelcom, men det ville vært et ran mot våre aksjonærer, sier Aaser.

På spørsmål om hvorvidt datteren til Usbekistans president kan ha mottatt 600 millioner kroner fra Vimpelcom, svarte Baksaas:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer