Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det virker ikke, det virker ikke

Det tok tid å ta livet av Joseph Lewis Clark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det virker ikke, det virker ikke, utbrøt Joseph Lewis Clark (57)fra dødskammeret. Giften som var pumpet inn i ham og som skulle ha tatt livet av 57-åringen, virket ikke.

Drapsmannen Clark skulle henrettes i går i delstaten Ohio i USA. Talskvinne for fengselsanstalten, Andrea Dean, sa til Reuters at henrettelsen ble forsinket med halvannen time. Først hadde teknikerne problemer med å finne en passende blodåre som de sette giften inn i.

Deretter ga ikke giftinnsprøytningen det forventede resultatet. Den dødsdømte døde ikke. Det viste seg at en åre hadde kollapset. Vaktene trakk for gardinene til rommet der vitnene satt til de fant en brukbar åre, i hvilken de injiserte giften. Så ble gardinene trukket fra igjen og vitnene kunne se Clark dø.

Clark er den 21. personen som blir henrettet i Ohio siden delstaten gjenopptok bruken av dødsstraff i 1999.

Med unntak av Nebraska, er henrettelse ved giftinnsprøytning den vanligste henrettelsesmetoden i de 38 delstatene som har dødsstraff. Metoden møter imidlertid motbør. Florida har klaget saken inn for Høyesterett, med den begrunnelse at metoden forårsaker unødvendig lidelse.

I 1984 TOK CLARK LIVET AV TO MENN MENS HAN VAR RUSET AV NARKOTIKA: I går ble han henrettet etter over tjue år på dødscella.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media