- Det virker rolig i alle regioner

Men det syriske regimet står klare for å slå tilbake mot det minste angrep.

FLYKTET LANDET:  Tusenvis av syrere er drevet på flukt som følge av massehenrettelsene som har pågått i nå 13 måneder. Her er flyktninger i en leir i Kilis, nær den Syriske grensa. Foto: BULENT KILIC / AFP PHOTO
FLYKTET LANDET: Tusenvis av syrere er drevet på flukt som følge av massehenrettelsene som har pågått i nå 13 måneder. Her er flyktninger i en leir i Kilis, nær den Syriske grensa. Foto: BULENT KILIC / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Timer etter at våpenhvileavtalen i Syria trådte i kraft klokka 06 er det ikke kommet meldinger om skudd eller bomber.

- Det virker rolig i alle regioner, sa Rami Abdel Rahman, leder for Syrian Human Rights Observatory, til nyhetsbyrået AFP.

Dette er den første pausen etter at de voldsomme angrepene og torturen som har eskalert de siste ukene.

En av vilkårene for våpenhvilen er at regimet i Syria kan beskytte seg selv mot det de kaller terroristene som står bak opprøret i landet. Det er denne kampen de også har begrunnet massehenrettelsene med.

Ifølge BBC har regimet sagt at de ikke vil åpne ild med mindre de blir angrepet først.

Sekspunktsavtale Syria har tidligere gått med på fredsmegler Kofi Annans sekspunktsplan, som i tillegg til våpenhvile og tilbaketrekning av styrkene innebærer at hjelpeorganisasjoner skal få adgang til fri frakt av nødhjelp inn til beleirede byer, og at det opprettes en dialog mellom regimet til president Bashar al-Assad og opposisjonen.

Regimet har hatt 48 timer på seg for å gjennomføre planen, og sjøl om det er rolig nå har de ikke begynt tilbaketrekningen av militære kjøretøy fra sivile områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer