Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det virker som at noen blir voldtatt hver gang russen har en fest

Christian Tybring-Gjedde mener politiet gjør en elendig jobb for å stoppe russe-voldtektene.

RASER MOT POLITIET: Leder av Oslo Fremskrittsparti, Christian Tybring-Gjedde reagerer kraftig etter at to jenter har anmeldt voldtekt på et russetreff på Tryvann i Oslo i natt. 
- Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde, som er sterk i sin kritikk av politiet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RASER MOT POLITIET: Leder av Oslo Fremskrittsparti, Christian Tybring-Gjedde reagerer kraftig etter at to jenter har anmeldt voldtekt på et russetreff på Tryvann i Oslo i natt. - Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde, som er sterk i sin kritikk av politiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To russejenter skal i natt ha blitt voldtatt under et russetreff på Tryvann i Oslo. Også etter forrige russetreff på Tryvann anmeldte to russejenter voldtekt.

I tillegg etterforsker politiet fire anmeldte voldtekter i forbindelse med russetreffet i Kongeparken i Ålgård i Rogaland forrige søndag.

Leder for Oslo FrP, Christian Tybring-Gjedde sier til Dagbladet at han ikke finner seg i det er så utrygt for russen å feire at de snart er ferdig med 11 års skolegang.

- Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelsene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde som retter pekerfinger mot politiet.

- Elendig jobb - Jeg pleier ikke å kritisere politiet, men her må de passe bedre på borgerne sine. Så langt har de gjort en elendig jobb. Så vidt meg bekjent har ikke politiet pågrepet noen i forbindelse med disse voldtektene enda, men de har pågrepet voldtektsmenn før, og det må de greie her også. De må sette inn større ressurser og trappe opp etterforskninga, sier FrP-politikeren.

- På hver fest Han er selv far til barn som nettopp har vært russ eller blir det de kommende åra, og sier at han som pappa er bekymra.

- Da jeg var russ i 1982, var ikke voldtekter noe tema. Jeg kan ikke garantere at det ikke skjedde, men jeg hørte aldri noe snakk om det. Nå virker det som at noen blir voldtatt hver gang russen har en fest, sier han.

Han understreker videre at russen også har et egetansvar, og sier at de må passe på hverandre.

- Må sperre bedre av Som Dagbladet skrev i går, fortalte flere russ at personer snek seg inn på Tryvanntreffet. 

- Vi vet om folk som sniker seg inn. Det er ikke nok vakthold rundt gjerdene, og flere har sneket seg inn via skogen som er rundt Tryvann, sa en russ til Dagbladet.

Også dette reagerer Tybring-Gjedde på.

- Det må da virkelig gå an å sørge for at det ikke skjer. Det går vei helt opp til Tryvann, som det går an å sperre av, og man kan kreve ID fra de som passerer. Jeg tror de færreste uvedkommende gidder å ta seg gjennom hele skogen for å slippe inn på treffet, sier han.

TO VOLDTEKTSANMELDELSER:To kvinnelige russ har uavhengig av hverandre i natt meldte ifra til politiet om at de skal ha blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo. Bildet ble tatt i går kveld, og viser politiet som patruljerer på treffet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TO VOLDTEKTSANMELDELSER:To kvinnelige russ har uavhengig av hverandre i natt meldte ifra til politiet om at de skal ha blitt voldtatt på et russetreff på Tryvann i Oslo. Bildet ble tatt i går kveld, og viser politiet som patruljerer på treffet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media