- Det virker som at noen blir voldtatt hver gang russen har en fest

Christian Tybring-Gjedde mener politiet gjør en elendig jobb for å stoppe russe-voldtektene.

RASER MOT POLITIET: Leder av Oslo Fremskrittsparti, Christian Tybring-Gjedde reagerer kraftig etter at to jenter har anmeldt voldtekt på et russetreff på Tryvann i Oslo i natt. 
- Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde, som er sterk i sin kritikk av politiet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RASER MOT POLITIET: Leder av Oslo Fremskrittsparti, Christian Tybring-Gjedde reagerer kraftig etter at to jenter har anmeldt voldtekt på et russetreff på Tryvann i Oslo i natt. - Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde, som er sterk i sin kritikk av politiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To russejenter skal i natt ha blitt voldtatt under et russetreff på Tryvann i Oslo. Også etter forrige russetreff på Tryvann anmeldte to russejenter voldtekt.

I tillegg etterforsker politiet fire anmeldte voldtekter i forbindelse med russetreffet i Kongeparken i Ålgård i Rogaland forrige søndag.

Leder for Oslo FrP, Christian Tybring-Gjedde sier til Dagbladet at han ikke finner seg i det er så utrygt for russen å feire at de snart er ferdig med 11 års skolegang.

- Vi kan ikke leve med at det er slik. Voldtekt er den verste forbrytelsen som kan begås, og disse hendelsene gjør meg både opprørt og rasende, sier Tybring-Gjedde som retter pekerfinger mot politiet.

- Elendig jobb - Jeg pleier ikke å kritisere politiet, men her må de passe bedre på borgerne sine. Så langt har de gjort en elendig jobb. Så vidt meg bekjent har ikke politiet pågrepet noen i forbindelse med disse voldtektene enda, men de har pågrepet voldtektsmenn før, og det må de greie her også. De må sette inn større ressurser og trappe opp etterforskninga, sier FrP-politikeren.

- På hver fest Han er selv far til barn som nettopp har vært russ eller blir det de kommende åra, og sier at han som pappa er bekymra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer