Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det virker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • 100000 personer har kuttet ut røyken etter vinterens skremselskampanje fra Helsedepartementet. Salget av røyk er gått ned med 4,5 prosent. Røykernes andel av oss alle er nå nede i 26 prosent. Skremmende bilder av ødelagte lunger, tette blodårer og blod fra omfattende operasjoner har altså hatt sin virkning. Mange har søkt hjelp for å få bukt med røykeplagen etter at de så kampanjen.
  • Slik sett er selvsagt det hele meget vellykt. Det er sjelden holdningskampanjer har slike påviselige resultater. Men fortsatt gjenstår å se hvor varig atferdsendringen er. Det er vel og bra med hver eneste røykekuttdag, men det varige avhold må være målet. Nå varsler helseministeren nye kampanjer skåret over samme lest. Så de gjenværende røykerne kan like godt slutte først som sist. Ingen av oss er egentlig tjent med å bli konfrontert flere ganger i året med den djevelskapen som røykingen forårsaker.