Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det virket planlagt

Med blåmerker, sår og opprevne klær kom den vettskremte jenta (15) hjem til pappa og sa at en mann hadde forsøkt å dra henne med inn i en bil.

OBSERVERTE MISTENKELIG BIL:.Kjell Bjerke er nærmeste nabo til skolen  hvor  Jente ble overfalt på vei til skolen i Fetsund. Her viser han hvor en bil sto torsdag kveld. Hjulsporene av bilen er tydelige i sanden. Foto: Jacques Hvistendahl
OBSERVERTE MISTENKELIG BIL:.Kjell Bjerke er nærmeste nabo til skolen hvor Jente ble overfalt på vei til skolen i Fetsund. Her viser han hvor en bil sto torsdag kveld. Hjulsporene av bilen er tydelige i sanden. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GAN/OSLO (Dagbladet): Politiet drev i går klappjakt på mannen som skal stå bak det som framstår som et svært dramatisk og hardhendt bortføringsforsøk ved Steinsrud i Gan i Fet kommune på Romerike.

Overfallet skjedde da den 15 år gamle jenta sto og ventet skolebussen i 07-tida om morgenen på en åpen plass ved nedlagte Øvredalen skole, et område som er godt synlig fra riksveien. På baksiden av skolen går en sti som mange bruker som snarvei ned til bussholdeplassen der skolebussen stopper.

- Vi bor bare 100 meter fra stedet der det skjedde, sier faren til Dagbladet.

- Du skal bli med meg! - Da hun kom ned mot bussholdeplassen så hun en varebil som sto med bakdørene åpne. Gjerningsmannen kom fra stien og snek seg inn på henne bakfra, tok tak i henne og sa på gebrokkent norsk: Du skal bli med meg!

Faren forteller at jenta skreik og klarte å rive seg løs. Bare en 30-40 meter bak fulgte storesøstera. Det var hun som ringte far og varslet om hva som hadde skjedd.

- Det var helt uvirkelig og det tok noen sekunder før det gikk opp for meg, sier faren, som er rystet over kidnappingsforsøket.

Politiet bekrefter det dramatiske hendelsesforløpet.

- Hun hadde blåmerker, sår og opprevne klær. Jenta kom seg hjem og fikk kontaktet foreldrene, som så ringte politiet, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Dagbladet.

Bilføreren beskrives som anslagsvis 185-190 høy, med litt skjegg, og var trolig ikledd en brun hettegenser og hvit snekkerbukse. Han var etter alt å dømme alene i bilen.

Så mystisk bil Mannens bil blir beskrevet som en grå varebil med grønne skilter, og den kjørte trolig riksvei 169 i retning Løken. Bilen hadde to dører bak.

Kjell Bjerke (66) så en slik bil i nærområdet torsdag kveld. Bjerke er nærmeste nabo til skolen der kidnappingsforsøket skal ha skjedd. Til politiet har han forklart at han ved 18-tida torsdag kveld observerte en mistenkelig bil.

- Jeg la merke til en bil som sto og gikk inne på skoleplassen, det var en sølvgrå kassebil, type Toyota Hiace. Grunnen til at jeg la merke til den var at den sto mye lenger inn på skoleplassen enn det som er vanlig hvis man stopper for å ta en telefon eller en pause, sier Bjerke til Dagbladet.

Han kontaktet politiet i går.

- Politiet tok bilder av sporene bilen etterlot seg etter at jeg tipset om dem, sier Bjerke — og viser Dagbladet de synlige sporene i grusen på skoleplassen. I går morges, da jenta ble forsøkt bortført, merket han ingenting. Han har to hunder, men bare den eldste — som er veldig rolig — var ute i går morges.

Frykt og sinne Flere Dagbladet snakket med i det lille tettstedet Gan i går, uttrykte frykt og sinne over det jenta var blitt utsatt for.

Rita Østnes (49), som bor like ved, har to barn på 10 og 14 år. Sønnen på 14 fikk vite om hendelsen på skolen, og kom oppskaket hjem.

OVERFALT: Her ved den nedlagte Øvredalen skole ble den 15 år gamle jenta forsøkt dratt inn i en bil. Foto: Jacques Hvistendahl
OVERFALT: Her ved den nedlagte Øvredalen skole ble den 15 år gamle jenta forsøkt dratt inn i en bil. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

- Venner av ham turte ikke å gå alene hjem, og barna er fryktelig redde. Jeg håper dette ikke vil ha noen lang virkning på bygda — det er helt fryktelig, sier Østnes til Dagbladet på nærbutikken på Gan.

To andre skolejenter i tenårene møter Dagbladet idet de blir plukket opp av den ene jentas far. De to har bedt om å bli hentet — på grunn av kidnappingsforsøket ville de ikke gå selv.

Kriminalteknikere fra Lillestrøm har undersøkt selve åstedet, og flere etterforskere jobber nå med vitneavhør. 15-åringens foreldre var i ettermiddag sammen med jenta på lensmannskontoret.

«Du skal bli med meg» Det var jentas far som varslet politiet klokka 07.20, etter at 15-åringen klarte å ta seg i sikkerhet. Til TV2 sier faren:

- Jeg vet ikke om det skyldes kulda eller raseriet, men jeg skjelver. Jeg er så forbannet. Hun gikk langs en sti ved veien og plutselig kom en mann opp på hennes høyre side. Han tok tak i henne og sa på gebrokkent norsk at «du skal bli med meg».

Ifølge faren er 15-åringen en habil fotballspiller og godt trent.

- Hun begynte å skrike og slåss med ham. I kampen ble genseren hennes revet opp og hun fikk flere skrapemerker, sier faren.

Dagbladet har vært i kontakt med Trond Øren, lensmann i Rælingen, lørdag formiddag og han informerer om at politiet har fått inn en del tips i saken og politiet jobber nå opp mot disse tipsene.

Overfallet skjedde bare ett døgn etter at ei 13 år gammel jente, som også var på vei til skolen, ble forsøkt dratt inn i en bil i et boligfelt i Eidsvoll - seks mil fra dagens åsted. Jenta løp og gjemte seg, og det var først en time seinere politiet fant henne.

KLAPPJAKT: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor har satt inn alle tilgjengelige mannskaper i etterforskningen av det antatte kidnappingsforsøket. Foto: Jacques Hvistendahl
KLAPPJAKT: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor har satt inn alle tilgjengelige mannskaper i etterforskningen av det antatte kidnappingsforsøket. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media