Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det virket som han drev en egen sekt

Kunder beskriver Phillip Garrido som en raring med pengeproblemer som gikk i for store klær.

- HADDE PENGEPROBLEMER: Tidligere kunder av Phillip Garrido (58) beskriver ham som en rar person som snakket om pengeproblemer og at gud snakket direkte til ham. Foto: EPA/Scanpix
- HADDE PENGEPROBLEMER: Tidligere kunder av Phillip Garrido (58) beskriver ham som en rar person som snakket om pengeproblemer og at gud snakket direkte til ham. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): - Jeg husker flere ganger hvor Garrido var hjemme hos oss, sammen med barna da han leverte varer, sier Ben Daughdrill.

Han var en av mange av kundene som brukte tjenestene som firmaet til Phillip Garrdio solgte. Den kidnappingssiktede mannen hadde offeret Jaycee Lee Dugard (29) bak skranken i butikken «Printing for Less» som trykket visittkort, brosjyrer og flyveblader for publikum i lille Antioch i California. Dugard gikk bare under navnet «Allissa».

Nå er de faste kundene i sjokk etter avsløringen om at mannen kidnappet Lee Dugard for 18 år siden og holdt henne i fangenskap i bakgården ved sitt hjem.

- Pengeproblemer
Daughdrill var kunde hos Garrido i seks år.

- Når jeg ser tilbake på det nå blir jeg kvalm, sier han til nyhetsbyrået AP.

Han forteller at det var ingenting ved Lee Dugard som kunne minne om at hun var i fare eller ble utnyttet på noen måte. Dugard fikk blant annet to døtre i fangenskapet. Hun tok sjelden initiativ til samtale. Kunden forteller at familien ofte gikk kledd i gamle klær som ikke passet, og at de virket fattige.

- Garrido snakket ofte om pengeproblemer, forteller Daughdrill.

En gang fikk han besøk av den nå siktede mannen. Da kom han i en sliten bil som minner om bilen som ble brukt under kidnappingen i 1991. Garrido har i avhør erkjent at han kidnappet den 11 år gamle jenta, men erkjenner ingen av de andre 29 siktelsespunktene mot ham.

- De seneste åra snakket han mye om sin religiøse tro. Han mente blant annet at gud snakket direkte til ham. Han snakket om gud, men han snakket ikke om den guden som jeg kjenner, sier kunden.

- Syntes synd på ham
Mekaniker Andy Dryer arbeidet mye med Garridos bil i sitt verksted i Antioch de siste fire åra. Han kjøpte også visittkort fra Garrido.

Til AP forteller han at han og kona ble invitert til en gudstjeneste hjemme hos mannen en gang. De valgte å ikke komme.

- Det virker som han drev sin egen sekt eller noe, forteller Dryer.

Glassmester Tim Allen i byen benyttet seg også av Garridos salgstjenester.

- Han var en ganske rar type, og jeg syntes egentlig synd på han, sier Allen til AP.

Stille døtre
Garrido var kjent for å tilby billige produkter. Allen forteller at han ofte hadde med seg to yngre jenter som han beskrev som sine døtre da han kom med leveransene sine. De sa lite og holdt seg ved det som ble beskrevet som faren sin, ifølge han.

For kunde Daughdrill var det ingenting som tydet på at Garrido var en tidligere dømt sexforbryter.

- Ingenting fikk meg til å slå alarm, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media