«Det virket som om de var på utkikk etter noen»

TØNSBERG (Dagbladet): Jakten på en mørk bil står sentralt i polities arbeid med å løse gåten rundt forsvinningen til Lars Gillesen Hogsnes (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå tatt ut som et eget delprosjekt i tipsflommen og analyseres av to eksperter fra Kripos. Samtidig forberedes det søk med dykkere i kanalen mellom Tønsberg og Nøtterøy.

- Vi arbeider i helga med å bearbeide de flere hundre tipsene som har kommet inn. Observasjonene av en mørk bil er tatt ut som et eget delprosjekt. Vi har ikke fått noe gjennombrudd i vår sak og holder alle mulighetene åpne, sier etterforskningsleder, politiadvokat Jan Helge Palm, til Dagbladet.

Han bekrefter at den mørke bilen kan være et sentralt spor i saken.

Nytt vitne

Enda et vitne har nå meldt fra om en mørk, mystisk bil. En 38 år gammel kvinne som bor rett ved stedet der Lars Gillesen Hogsnes forsvant, forteller til Dagbladet om en merkelig og skremmende hendelse nyttårsnatta ved 00.30-tida.

- En mørk bil, trolig av typen van, kjørte rundt i området. Den satte fulle lys på oss som stod ute i gata. Seinere ble den stående ved Grindelø kka skole - akkurat som om de var på utkikk etter noen, forteller kvinnen.

Hun så bilen også en time seinere og meldte fra om dette allerede nyttårsnatta til politiet. Det var før de andre opplysningene om en ukjent mørk bil var kjent. Hennes observasjoner inngår i tipsbunken om en mørk bil. En drosjesjåfør har også meldt fra om en liknende type observasjon.

Hvorfor?

  • Pensjonist Karin Sårheim så en mørk bil stå parkert med motoren på i krysset utenfor huset sitt rett etter klokka 22.30 den 27. desember. Krysset er bare 70 meter fra huset der 17-åring var i selskap og som han forlot på dette tidspunktet og ble sporløst borte.
  • Den 21. desember ved 20.30-tida ble en 13 år gammel gutt forsøkt kidnappet av en mann i en mørk bil. Episoden skjedde rett over kanalbrua ved Dags marked.
  • En 16 år gammel gutt har meldt fra at han ble forfulgt av en mørk bil ved 0300-tida 1. nyttårsdag. Forfølgelsen skjedde i en halv time, men bilføreren stakk av da andre kom til stedet. Denne hendelsen skjedde samme natt som den 38 år gamle kvinnen meldte fra om en mystisk, mørk bil på Teie.

Dykking

I Sandvika førte systematisk dykking til at Magnus Stangeby Hasleto ble funnet. I Tønsberg blir det nå forberedt dykking som kan starte etter helga.

- Vi har hittil prioritert søk på land og teknisk etterforskning. Det har også skjedd etter råd fra eksperter utenfor vår politistasjon. Vi syntes det var viktig få vitner til å melde fra så tidlig som mulig mens de hadde tidspunkter og steder i ferskt minne, sier politiadvokat Jan Helge Palm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer