- Det yngste offeret var tre måneder gammel. Han ble drept med kniv

De fleste ble drept med kniver etter at hæren hadde beskutt byen med stridsvogn, sier løytnant Khaled Ali i opposisjonshæren i Syria til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 100 personer skal i dag ha blitt drept i en massakre ulike steder i provinsen Hama, melder ulike aktivistkilder.

- Ifølge våre opplysninger har 97 personer blitt drept. Mange av dem kvinner og minst 20 av dem barn. Mange av dem har blitt nedslaktet med kniv, men også skytevåpen for nærkamp, sier løytnant Khaled Ali i militærrådet i Hama til Dagbladet.

- Den yngste var bare tre måneder og ble drept med kniv, hevder Ali.

- Tre stridsvogner - Syrias hær brukte minst tre stridsvogner fra et av deres kontrollpunkt mot to små landsbyer, der det bare er rundt 20 hus. Etter bombardementet fra stridsvognene gikk lokal shabiha (Assad-tro militis) fra to andre landsbyer i nærheten inn i landsbyene, sier Ali videre.

Han forteller at de to landsbyene shabiha-en kom fra er hovedsaklig alawiter.

- Vi har startet å begrave dem nå, sier han.

Ikke bekreftet Meldingene har ikke blitt bekreftet fra uavhengige aktivister eller myndigheter. Presseoffiser for FNs observatørkorps i Syria, Neeraj Singh, hadde ingen kommentar om massakren til Dagbladet i kveld.

- Vi har ikke fått informasjon om dette så langt. I morgen vet vi antakeligvis mer, sier Singh til Dagbladet.

Men BBCs korrespondent Jim Muir i Libanon mener aktivistene har økt sin troverdighet som følge av at det var gjennom dem nyheten om at massakren i Houla kom ut for under to uker siden. Han snakket med en aktivist i Hama.

- Al-Kubeir ble bombet i en time av stridsvogner, før shabiha-en gikk inn sammen med sikkerhetsstyrker og avrettet hver eneste person i byen, sier aktivisten til BBC Radio 4.