BRUNDTLAND TALTE: Gro Harlem Brundtland var blant dem som talte i Bragernes kirke. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BRUNDTLAND TALTE: Gro Harlem Brundtland var blant dem som talte i Bragernes kirke. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Det yngste terrorofferet stedt til hvile

Familie og venner kledd i hvitt fylte kirka for Sissi (14).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble Sharidyn Svebakk-Bøhn - eller Sissi som vennene kalte henne - gravlagt fra Bragernes kirke i Drammen. 14-åringen ble det yngste offeret for terroraksjonen på Utøya.

Ikke ett sete sto tomt i kirken da familie, venner og kjente samlet seg for å ta farvel med Sharidyn, best kjent som Sissi. Svært mange av de fremmøtte hadde fulgt familiens oppfordring om å kle seg i hvitt og ta med seg en rose.

Roser var også gjennomgangstema i bukettene og kransene som lå ved båren, og oppe ved alteret sto et bilde av den unge jenta.

Blant dem som var kommet til Drammen for å hedre Sissis minne, var tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland. Brundtland besøkte selv Utøya like før terroraksjonen som kostet 69 leirdeltakere livet.

Sissi, som fylte 14 år kun få dager før hun dro til Utøya, var med på sin første sommerleir med AUF. Etter Utøya ventet konfirmasjonsleir for åttendeklassingen, som ble drept idet hun sto på terskelen til voksenlivet.

Selv om hun var blant de yngste som deltok på Utøya-leiren, hadde Sissi allerede vært med i ungdomspartiet en stund og gjort seg bemerket.

- Hun var voksen for alderen og svært reflektert. Sissi ville kunnet utvikle seg til å bli leder og ha tillitsverv i partiet, sa leder Nicoline Bjerge Schie i Drammen AUF til Drammens Tidende da det ble bekreftet at 14-åringen var en av dem som ble drept 22. juli.

(NTB)

ENGASJERT JENTE: Sharidyn Svebakk-Bøhn ble terrorens yngste offer. Foto: Morten Holm / SCANPIX
ENGASJERT JENTE: Sharidyn Svebakk-Bøhn ble terrorens yngste offer. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer