TIL SALGS: Diamantringen auksjoneres bort neste uke. Foto: Sothesby's
TIL SALGS: Diamantringen auksjoneres bort neste uke. Foto: Sothesby'sVis mer

Diamanter

Detaljen gjør ringen til den eneste i verden

Men den koster flesk.

Hvis diamanter er en kvinnes beste venn, kan dette være den aller beste kandidaten. Denne ringen er laget ene og alene av diamant, noe som gjør den helt unik.

Ringen er ifølge CNN designet av Jony Ive, som er designsjef i Apple, og industridesigner Marc Newson.

Diamanten har mellom 2000 og 3000 fasetter, noe som ifølge auksjonshuset Sothesby's aldri tidligere har blitt sett i ett og samme smykke.

Ifølge auksjonshuset er prosjektet på ingen måte en enkel oppgave. Ringen er skjært ut av en stor diamant, og den opprinnelige diamanten må fasetteres flere tusen ganger for at det skal kunne bli en ring.

Ringen blir auksjonert bort 5. desember i Miami. Pengene skal doneres til RED, en veldedig organisasjon som jobber med forebygging av hiv og aids, og ble satt i gang av U2-stjerna Bono og aktivisten Bobby Shriver.

Ringen ventes å selges for mellom 150 000 og 250 0000 dollar på auksjonen, altså mellom 1,2 og 2,1 millioner kroner.

Det blir likevel ikke på langt nær den dyreste diamanten som noensinne er solgt.

Den tittelen tilhører fremdeles av diamanten «The Pink Star», en stein på hele 59,60 karat.

Den steinen ble kjøpt for 597 millioner i fjor, av smykkehandleren Chow Tai Fook i Hongkong.

Den største diamanten vi har sett i dette århundret ble forsøkt auksjonert bort i London i 2016. Selgeren, diamantprodusenten Lucara Diamond Corporation, ville ha 560 millioner for steinen på 1109 karat.

Det var imidlertid for høyt. Det høyeste budet den gang kom på 511 millioner kroner, men det var ikke nok. Derfor bestemte forhandleren seg for å beholde diamanten, og heller forsøke å selge den på nytt seinere.