INTERESSANT PLAKAT: Donald Trump holdt onsdag kabinettmøte med en plakat foran seg på bordet. Foto: Al Drago/Bloomberg /ABACAPRESS.COM
INTERESSANT PLAKAT: Donald Trump holdt onsdag kabinettmøte med en plakat foran seg på bordet. Foto: Al Drago/Bloomberg /ABACAPRESS.COMVis mer

Detaljen på bordet foran Trump vekker oppsikt

Onsdag inviterte USAs president Donald Trump kongressledere til møte i Det hvite hus, til forhandlinger om å løse nedstengningen.

Men Nancy Pelosis melding var krystallklar: Trump får ikke så mye som ett øre til å bygge denne mye omtalte grensemuren. Dermed fortsetter denne nedstengningen i USA.

Én detalj fra møtet har vakt oppsikt.

Foran seg på bordet hadde nemlig Trump et stort plakatlignende-bilde med påskriften «Sanctions are coming».

Iran-sanksjoner

Bildet ble først en snakkis da Trump postet det på sin Twitter-konto i høst. Da ble det postet i sammenheng med innføringen av sanksjoner mot Iran. Iran var også tema på kabinettmøtet.

Posteren er omtalt i flere medier, blant annet USA Today, Washington Post og The Independent. Plakaten ble også stort omtalt i sosiale medier.

Bildet har trolig sin inspirasjon fra den enormt populære TV-serien Game of Thrones, og en av familiene i seriens motto «Winter is coming».

Ifølge Washington Post viser plakaten at Trump er opptatt av å pålegge Iran sanksjoner. Det hvite hus har ikke kommentert saken overfor avisa, men Trump skal ha sagt følgende i møtet:

- Iran er et mye bedre nå enn det var da jeg ble president. Iran er i trøbbel.

Fortsatt «shutdown»

Da Trump først tvitret bilde i november i fjor, svarte HBO, som sender serien.

- Vi var ikke klar over dette, og ønsker helst at varemerkene våre ikke blir misbrukt for politiske formål, skrev kanalen ifølge The Independent.

Det ble altså ingen enighet i møtet i Det hvite hus ondag. Trump sa «det tar så lang tid det tar» og antydet at nedstengningen - som allerede har holdt på i tolv dager - kan bli langvarig, skriver NTB.

- Det kan ta lang tid eller det kan gå fort, sa Trump i en kommentar etter et regjeringsmøte, hans første offentlige opptreden i det nye året.

Demokratene sier de spurte Trump direkte om hvorfor han ikke ville godta deres pakke.

- Jeg ba ham gi meg én god grunn til å la nedstengningen fortsette. Han kunne ikke gi meg et godt svar. Vi håpet de ville ombestemme seg, sier Chuck Schumer, som er Demokratenes leder i Senatet.