NEDGANG: Flere bransjer hadde nedgang i omsetningsvolumet fra desember 2017 til januar 2018. Foto: NTB Scanpix
NEDGANG: Flere bransjer hadde nedgang i omsetningsvolumet fra desember 2017 til januar 2018. Foto: NTB ScanpixVis mer

Detaljhandelen skuffer

Salget i dagligvare- og sportsbutikker bidro spesielt til denne nedgangen.

(Hegnar.no:) Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,4 prosent fra desember i fjor til januar i år, viser sesongjusterte tall, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Dette skjer etter en nedgang på 1,0 prosent fra november til desember.

Ifølge TDN Finans var det ventet en oppgang på 0,4 prosent.

Detaljhandelen skuffer

Nordeas spådom

«Etter en svært sterk oppgang i november i forbindelse med Black Friday var detaljhandelen ned i desember, men fortsatt var nivået over 4 prosent høyere enn desember året før. Trenden er derfor bra opp, vi venter 0,3 prosent m/m videre opp i januar. Det er slik vi vurderer det i så fall godt i tråd med bildet Norges Bank tegner. Reallønnsvekst og sterk sysselsettingsvekst bidrar til godt drag i privat forbruk for tiden», heter det fra Nordea Markets.

Dagligvare og sport ned

Flere bransjer hadde nedgang i omsetningsvolumet fra desember 2017 til januar 2018. Salget i dagligvare- og sportsbutikker bidro spesielt til denne nedgangen.

Netthandel og butikker med salg av elektronikk hadde derimot en økning i omsetningsvolumet fra desember i fjor til januar i år.

Virkedagskorrigerte tall viser ifølge SSB at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 3,4 prosent i perioden november 2017 - januar 2018 sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

​Andre økonominyheter:
​Slik åpner Oslo Børs
Bank Norwegian tjente 440 mill. ​