Detektiv Thune jakter på fabrikkeier

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Fabrikkeier Kjetil Moe (64) hadde kontakt med sine nigerianske forretningsforbindelser i Johannesburg bare noen dager før han dro til Sør-Afrika fredag 24. september. Bare tre dager etter at mangemillionæren forsvant, var privatetterforsker Ola Thunes satt på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangemillionærens familie og ledelsen ved Moes heleide bedrift Gjerstad Mek. kontaktet privatetterforsker Ola Thunes kontor før Gjerstad-lensmannen ble orientert om dette. Inntil i går ettermiddag har Moes nærmeste lagt røykteppe over Thune-kontakten.

- Vi har fått fullstendig munnkurv om at Thune & Co. er inne i bildet, forklarer administrerende direktør Leif K. Dale i Gjerstad Mek. Industri AS.

Lensmann Loftesnes kan forstå at den hemmelige Thune-kontakten kan åpne for spekulasjoner om at kidnappere har kontaktet familien og forlangt løsepenger.

- Jeg har imidlertid ikke kjennskap til at noen har kontaktet familien eller bedriften og framsatt krav om løsepenger, understreker lensmann Loftesnes.

Torsdag ble Ola Thunes Thune Security satt på saken. Thune Security har blant annet henvendt seg til den norske ambassaden i Lagos i Nigeria, i jakt på Moe. Ambassadør Jan Nærbø bekrefter flere henvendelser fra Thune Security.

Politiet i Johannesburg famler tilsynelatende i blinde i letingen etter Moe.

- Ikke løsepenger

Ola Thune avkrefter at det har kommet krav om løsepenger.

- Det er ikke meg bekjent, sier han.

Økokrim bekreftet i går at dokumentene som er funnet på Moes kontor indikerer at han skal ha drevet forretninger med nigerianske svindlere.

Ola Thune vil ikke si noe om hva Thune Security har foretatt seg så langt i saken.

- Vi er ikke noe reservepoliti, Vi er hyrt inn som rådgivere for Moes bedrift og familie, sier Ola Thune.

- Vi kan gjøre politiet kjent med opplysninger om Moe, som kanskje ellers ville blitt oversett. På den måten kan vi gi politiet ledetråder, sier Thune.

Han mener firmaets erfaring i liknende saker vil komme oppdragsgiverne til gode.