Detektivhistorien om Ida

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ida: I Nils Chr. Stenseths anmeldelse av boka «The Link» (26.06.09), gjør han seg en del refleksjoner om formidling av vitenskap. Vi synes at debatt om vitenskapsformidling er bra fordi det er et stort behov for å nå et større publikum med våre forskningsresultater. Vi er inne i en periode hvor Snåsamenn og kreasjonister er på frammarsj, og de fyller kanskje et vakuum som forskerne har etterlatt seg.

I Norge er diskusjonen om Ida blitt en diskusjon om Jørn Hurum. Det er viktig å få fram at forskningen på Ida er utført av en internasjonal gruppe meget kjente forskere: Jens L. Franzen er den paleontologen som har beskrevet de fleste fragmentariske funnene av primatene fra Messel og også jobbet med hestenes utvikling knyttet til funn derfra. Philip D. Gingerich har publisert mye på tidlig primatutvikling, med vekt på europeiske funn, men er nå mest kjent som verdens ledende ekspert på tidlig hvalutvikling. Jörg Habersetzer leder laboratoriet for Messel-Forskning ved Senckenberg museet i Frankfurt, og har selv utviklet de revolusjonerende metodene for røntgen og computertomografi som er brukt i artikkelen. Wighart von Koenigswald ved universitetet i Bonn er tannekspert, og har jobbet mye med fossilene fra Messel og også beskrevet et av primatfunnene. Holly Smith er ekspert på tannvekst og utskifting av tenner hos nålevende primater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer