Gjenåpningen av Norge:

Dette anbefaler hun nå

Både smittetall og antallet nye innleggelser går riktig vei, mener FHI, som nå mener Norge er klare til å ta neste steg i gjenåpningsplanen «om ikke altfor lenge».

FHI: Line Vold, avdelingsleder ved FHI, sier de har anbefalt regjeringen å gå videre til neste steg i gjenåpningsplanen. Foto: Signe Elise Morthen Stenersen. Reporter: Marthe S. Lien / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil nok anbefale regjeringen å gå til neste trinn, så blir det opp til dem når de vil gjøre det og om det vil gjøre det, sier avdelingsleder Line Vold i FHI til Dagbladet.

Mandag sendte helseminister Bent Høie et brev til kommunene, der han ber dem være klare til overgangen til en normal hverdag med økt beredskap fra førstkommende fredag. Dette trinnet i gjenåpningsplanen vil føre til at de fleste nasjonale reglene vil opphøre.

Høie sier samtidig at det ikke er fastsatt noen gjenåpningsdato, men at overgangen kan skje på kort varsel. Dersom kommunene har behov for lokale forskrifter når de nasjonale tiltakene opphører, må de imidlertid være klare, sier Høie i brevet.

- Kan det være snakk om gjenåpning denne uka?

- Det kan jeg ikke si noe om. Det er det ikke jeg som bestemmer. Det er opp til regjeringen, sier Vold.

- Men hvor lenge kan man holde på dagens tiltak før det ikke er forholdsmessig lenger?

- Det er det som er det store spørsmålet nå. Nå er vi inne i en god utvikling, og da er det klart at man må se på byrden av de tiltakene vi har igjen, og gjøre en vurdering rundt det med tanke på om man skal gå til videre gjenåpning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer