KAMPANJE MOT VOLD: Dette bildet skal få kvinner til å rapportere om vold. Foto: King Khalid veldedighetsorganisasjon
KAMPANJE MOT VOLD: Dette bildet skal få kvinner til å rapportere om vold. Foto: King Khalid veldedighetsorganisasjonVis mer

Dette ansiktet skal få kvinner i Saudi-Arabia til å si ifra

Tidenes første kampanje mot kvinnevold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang er det kommet en offisiell kampanje mot vold mot kvinner i Saudi Arabia.

Formålet med den kraftfulle «Aldri mer vold»-kampanjen er å oppfordre kvinner til å rapportere om vold, ifølge Daily Mail. Generelt blir ikke vold mot kvinner rapportert i Saudi-Arabia.

Det er veldedighetsorganisasjonen King Khalid som er bak kampanjen og bildet viser en forslått kvinne kledd i burka med skriften: «Ikke alt kan ikke dekkes til».

Under står det: «Sammen i kampen om vold mot kvinner».

Langt fra likestilt Kvinner i landet har ikke stemmerett og de får heller ikke lov til å kjøre bil. Kvinner blir også separtert fra menn i offentligheten.

På kafeer sitter kvinner og barn for seg selv i egne rom, mens menn får sitte fritt sammen. Ofte er det egne innganger for kvinner og barn.

I Saudi-Arabia er det også vanlig at menn holder hender, kysser og klemmer hverandre i offentligheten.

Menn har all makt Organisasjonen jobber for å få på plass et omfattende system for å håndtere vold og overgrep i familien for å sørge for rettsikkerheten for kvinner og barn fra overgrep.

Vold i nære relasjoner er anslått å være utbredt i Saudi-Arabia, der kvinner i alle aldre blir konrollert av en mannlig slektning som fungerer som deres formynder.

For eksempel må kvinner få tillatelse fra vergen for å åpne bankkontoen eller å akseptere et frieri.