Corona:

- Dette avgjør om vi får kontroll eller ikke

Oslo presenterer strengere smittetiltak i morgen, etter at det er registrert rekordsmitte i hovedstaden. Espen Rostrup Nakstad forteller hva han tror blir avgjørende for at vi ikke skal miste kontrollen nå.

VANSKELIGERE ENN FØR: Siden de muterte virusene er så smittsomme, blir det vanskelig å holde kontroll på smitten med de tiltakene vi har nå, ifølge Espen Rostrup Nakstad. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Det er registrert 245 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn i hovedstaden siden pandemien startet. Samme dag forrige uke ble det registrert 99 smittetilfeller i hovedstaden.

Oslo kommune har varslet en pressekonferanse i morgen, søndag, der byrådet vil presentere strengere smitteverntiltak, opplyste helsebyråd Robert Steen (Ap) til Dagbladet i går.

Hvilke tiltak som blir strengere, og om det også innføres nye tiltak, er foreløpig ikke kjent.

Heller ikke assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, vet hvilke tiltak Oslo kommer til å innføre nå.

- Jeg vet at Oslo kommune har god oversikt over smitteutviklingen og følger veldig nøye med, sier Nakstad til Dagbladet lørdag formiddag.

- Det er kommunen selv som gjør analysen av hvilke tiltak de vil innføre, og det er også de som vil beslutte det, så hva Oslo kommune kommer til å lande på, vet ikke jeg, men jeg vet at Oslo kommune er bekymret over situasjonen, og ser veldig godt at det er viktig å snu denne smitteøkningen nå, før det går for langt, fortsetter Nakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer