- Dette bedrer muligheten til å få løst Martine-saken

Men Martine-stiftelsen er først og fremst glad på vegne av opprørsbevegelsen i Jemen.

TETT SAMARBEID: Martine-stiftelsen samarbeider tett med opprørsbevegelsen i Jemen. Her er Martine Vik Magnussens far Odd Petter Magnussen (t.v.) og sjømannsprest Torbjørn Holt utenfor døra i Great Portland Street hvor hun ble funnet, uner en minnemarkering i 2010. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX
TETT SAMARBEID: Martine-stiftelsen samarbeider tett med opprørsbevegelsen i Jemen. Her er Martine Vik Magnussens far Odd Petter Magnussen (t.v.) og sjømannsprest Torbjørn Holt utenfor døra i Great Portland Street hvor hun ble funnet, uner en minnemarkering i 2010. Foto: Åsa Westerlund / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nobelprisens kanskje mest overraskende vinner, er samtidig en av tidenes yngste. Den jeminittiske trebarnsmora Tawakkul Karman (32) er journalist og fredsaktivist, og har vært en viktig kvinnelig figur under den arabiske våren.

Martine-stiftelsen, som jobber for å få  løst drapssaken til Martine Vik Magnussen, samarbeider nært med opprørsbevegelsen i Jemen, der Karman er den sentrale lederfiguren.

- Stiftelsen ble i fjor kontaktet av nære støttespillere av Tawakkul Karman, og vi samarbeider tett, sier styreleder Marcus Rolandsen.

Mot løsning - Vi ser tildelingen som en viktig anerkjennelse av arbeidet opposisjonen og opprørsbevegelsen gjør, og håper den kan bidra til å bedre situasjonen for de sivile i Jemen.

Rolandsen håper tildelingen kan fungerer som en påminnelse for regimet at verdenssamfunnet følger situasjonen i Jemen. Samtidig tror han prisen kan bidra positivt til arbeidet for å få løst Martine-saken.

- I utstrekningen av dette, kan det bedre muligheten til å få løst saken til Martine. Først og fremst er dette likevel en milepæl for sivilsamfunnet i Jemen. Tawakkul Karman er en viktig lederfigur som har vist stort mot når hun har utfordret det sittende regimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer