Dette bekymrer ham mest nå

Kjendislege Wasim Zahid en av mange som skal tilbringe jula på jobb: - Det er mange som er slitne nå, og det kan jeg kjenne meg igjen i.

PÅ VAKT: Wasim Zahid er overlege ved Drammen sykehus, og er en av mange innenfor samfunnskritisk personell som skal arbeide for å trygge befolkningen i jula. Foto: Privat / NTB
PÅ VAKT: Wasim Zahid er overlege ved Drammen sykehus, og er en av mange innenfor samfunnskritisk personell som skal arbeide for å trygge befolkningen i jula. Foto: Privat / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det ligger en stolthet i det å ha beredskap og være på vakt. Mens andre feirer jul, kjenner man på at du er med å bidra til å trygge befolkningen, sier den profilerte legen Wasim Zahid (46) til Dagbladet.

Han er en av flere tusen turnusarbeidere som møter årets julehøytid iført hvit uniform. Som overlege ved medisinsk avdeling på Drammen sykehus, er Zahid vant til en hektisk arbeidshverdag.

De siste to åra har coronapandemien riktignok bidratt til å legge et voldsomt press på sykehusene. Vinteren har ikke gjort det mindre krevende for de ansatte, etter nok en bølge med coronapasienter.

Sprengt kapasitet

- Nå har vi hatt pandemien over oss i snart to år, så det er på mange måter det «nye normale», sier Zahid, og fortsetter:

- Men det er selvfølgelig en del mer arbeid hva gjelder isolering av covid-pasienter, og bruk smittevernutstyr ved undersøkelser. Det er et større rigg når pasientene skal flyttes mellom avdelinger. Alt må skjermes og isoleres med tanke på smitte. Det fører naturligvis til større ekstraarbeid.

Håndteringen av coronapasienter krever langt mer av de ansatte. Under pandemien har både sykepleiere og leger ropt varsko om tidvis ekstreme arbeidsbelastninger. Flere har vært særlig kritisk til manglende grep rundt det å styrke intensivkapasiteten - som er sprengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer