- Dette berører oss alle

Kriseteamet i Ørskog satt i arbeid etter to at en kvinne og en mann er funnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ordfører Thorbjørn Fylling (Frp) i Ørskog kommune mottok beskjeden om de mistenkelige dødsfallene på Sjøholt i kommunen hans i dag tidlig.

- Jeg er orientert om at to personer er funnet døde i et hus. Vi har satt krisegruppa i kommunen i arbeid. Vi skal ha et møte nå i ettermiddag, sier Fylling til Dagbladet.no.

Ifølge NTB er de to døde personene er et par - en kvinne og en mann. Årsaken til dødsfallene er foreløpig ukjent.


- Vi vil bistå

Dagbladet.no får opplyst at paret skal være to personer fra andre land i Europa. De skal også ha et barn i skolealder sammen.

Politiet går ikke ut med identiteten til de døde personene siden de pårørende ikke er varslet ennå, men politiet beskriver de som «godt voksne».

De to døde ble funnet av en tredje person, som ikke er i familie med beboerne i boligen, opplyste jourhavende advokat Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i dag.

- Uansett hvem som er berørt av dette, så står vi i kommunen klar til å bistå - enten det er pårørende, slektninger eller andre, sier ordføreren.

AVSPERRET: Området rundt bolighuset der de to døde ble funnet i 08-tida i dag, er sperret av mens politiet etterforsker på åstedet. Foto: REIDAR OPSAL/BYGDEBLADET
AVSPERRET: Området rundt bolighuset der de to døde ble funnet i 08-tida i dag, er sperret av mens politiet etterforsker på åstedet. Foto: REIDAR OPSAL/BYGDEBLADET Vis mer

Han forteller at alle nødvendige tjenester i kommunen er orientert og vil være tilgjengelig dersom noen har behov for det.

- Berører oss alle

Politiet har satt i gang full taktisk og teknisk etterforskningen i huset der de to personene ble funnet. Dødsårsaken er ennå ikke kommet på det rene. Politiet på Sunnmøre vurderer fortløpende om Kripos skal tilkalles til stedet.

Ordfører Fylling forteller at Ørskog kommune har knapt 2200 innbyggere.

- Dette er en liten kommune der nærmest alle kjenner alle. Så denne hendelsen er noe som berører oss alle, sier Fylling.

- Dette berører oss alle
ETTERFORSKERE PÅ PLASS: Det drives nå tekniske undersøkelser i boligen, som ligger i et hus med flere boenheter.