Dette betaler Norge seks milliarder for å stoppe

Erna Solberg fikk se klodens verste avskoging.

AVSKOGING:  Statsminister Erna Solberg ser på et avskoget område i regnskogen på Sumatra onsdag. Solberg er på offisielt besøk i Indonesia, hvor det norsk-indonesiske samarbeidet for å redde regnskog er et sentralt tema.   Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
AVSKOGING: Statsminister Erna Solberg ser på et avskoget område i regnskogen på Sumatra onsdag. Solberg er på offisielt besøk i Indonesia, hvor det norsk-indonesiske samarbeidet for å redde regnskog er et sentralt tema. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dypt inne i restene av Sumatras regnskog fikk statsminister Erna Solberg se en liten bit av tragedien i verdens største avskogingingsland, Indonesia.

De svingete og smale veiene slynger seg kilometer etter kilometer, omkranset av palmeolje- og gummiplantasjer på alle kanter. 

Det er et besøk hos urfolksgruppen orang rimba, Sumatras siste regnskognomader, som har mistet livsgrunnlaget sitt på grunn av avskoging.

- Det er sterkt å møte dem når man ser desperasjonen over det som skjer rundt dem, og over at det er noen andre som eier det landet de har bodd på og levd på i kanskje tusener av år, sier Solberg.

Lider Mens bålrøyk fyller den fuktige tropeluften, lytter redde ansikter under provisoriske teltduker til Solberg.

Hele det enorme skogområdet, som ligger flere timers kjøring fra byen Jambi på Sumatra, var tidligere dekket av regnskog. Slik er det ikke lenger.

- Vi er kommet hit for å snakke med statsministeren. Vi trenger landområder, men nå er det bare små skoger igjen. Plantasjene fortrenger dem, sier en representant for orang rimba-folket. Regnskogfondets daglige leder Lars Løvold beskriver orang rimbaenes situasjon som vanskelig og tragisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer