- Dette betyr alt for oss

MUF-erne får sakene sine vurdert på nytt.

FÅR SAKENE VURDERT PÅ NYTT: MUF-erne, som Ismat og Didar Golli her aksjonerer utenfor Stortinget. De har sammen et barn som er født i Norge, og som ifølge foreldrene er uten statsborgerskap. Foto: Morten Holm / SCANPIX
FÅR SAKENE VURDERT PÅ NYTT: MUF-erne, som Ismat og Didar Golli her aksjonerer utenfor Stortinget. De har sammen et barn som er født i Norge, og som ifølge foreldrene er uten statsborgerskap. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NTB melder at arbeids- og inkluderingsdepartementet gir MUF-ere, som ikke har fått oppholdstillatelsen fornyet, adgang til å få sin sak vurdert på nytt.


- Spesiell karakter

— Disse sakene er av en helt spesiell karakter. Denne gruppen har vært i Norge i 10 år. Skiftende regjeringer har vurdert deres situasjon, med varierende konklusjoner. Dette har gitt dem et betimelig håp om fortsatt opphold i Norge, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.


— Jeg mener det er riktig at de som fikk en oppholdstillatelse i 2005, og som da fikk en forventning om å få bli i Norge, nå får en ny sjanse, sier statsråden.


Lykkelige MUF-ere

MUF-er Ismat Golli er lykkelig over regjeringens snuoperasjon.


- Dette betyr alt for oss, sier Golli, som har bodd i Norge i 10 år, til Dagbladet.no.


 Sammen med sin kone har han et lite barn som er født i Norge - men uten statsborgerskap.


- Regjeringen tålte ikke all kritikken, sier Golli til Dagbladet.no som forklaring på det nye vedtaket.


FrP-kritikk

FrPs innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen er kritisk til regjeringens avgjørelse.


- Dette er det verste signalet vi som sliter med høye asylsøkertall kan gi. Her gjør vi det klart for omverdenen at får man avslag om opphold, er det bare å trenere saken så får man bli.


Denne saken viser også at Aps uttalelser om å stramme inn innvandringspolitikken kun er et spill for galeriet, mener Amundsen.


- MUF-erne har ikke krav på å bli i Norge, og de har misbrukt systemet, og bør derfor sendes ut av landet, sier Amundsen til Dagbladet.no.


SNUR: Dag Terje Andersen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SNUR: Dag Terje Andersen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer