Dette betyr Breiviks knyttnevehilsen

Har hentet inspirasjon fra venstresida.

HILSET MED HØYRE NEVE: Tiltalte Anders Behring Breivik viste høyreekstrem hilsen da han ankom sal 250 i Oslo tinghus i morges.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix POOL
HILSET MED HØYRE NEVE: Tiltalte Anders Behring Breivik viste høyreekstrem hilsen da han ankom sal 250 i Oslo tinghus i morges. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før Anders Behring Breivik fant sin plass i Oslo tingrett i morges, stanset han ved inngangen og framførte en «høyreekstrem» hilsen som han har funnet opp selv.

Én gang tidligere har Breivik forsøkt seg på den samme hilsenen, under fengslingsmøte 6. februar. Den liknet ikke veldig på dagens hilsen i retten, men så var også Breivik iført håndjern under fengslingsmøtet.

I dag kunne massemorderen hilse med hendene frie.

Komisk Dagbladet får opplyst at teamet som tvangsobserverte Breivik i 229 timer, brukte flere teknikker for å teste ut hans reaksjonsmønstre. De har kommentert hans hilsen i fengslingsmøtet 6. februar.

Breivik erkjente overfor helsepersonellet at det så komisk ut ettersom han hadde på seg håndjern. Etter fengslingsmøtet forklarte advokat Geir Lippestad 33-åringens hilsen som «en type høyreekstrem hilsen».

- Han har sitt syn på verden. Det er en del av denne saken, uttalte Lippestad.

Kamp, ære og styrke Dagbladet kjenner til at Breivik har forklart seg om hva den betyr. Breivik hevder det er en hilsen som skal vise kamp, ære og styrke.

- Det er en ny type hilsen, hevder han.

Den terrortiltalte hevder det er en nytolkning tatt fra den politiske venstresiden, men utført med høyre arm for å vise sympati med de høyreorienterte.

Fordi håndjernene ødela måten han ønsket å vise denne hilsenen i retten 6. februar, viste han for sikkerhetsskyld  i avhørerne hvordan den var ment utført.